Mathilde tok sitt andre VM-sølv

Sandefjordsjenta Mathilde Olsen Ilebrekke (26) har allerede sikret seg to sølvmedaljer under VM i telemarkskjøring. I dag går hun for gull. Se video fra VM-rennene under.

Mathilde tok sølv i VM

Mathilde Olsen Ilebrekke ble slått av sveitsiske Amelie Reymond. Franske Argeline Tan Bouquet tok bronse. Foto: Petter Ekran/Mono Media

Mathilde Olsen Ilebrekke kjempet seg til finalen under gårsdagens parallellsprint i Steamboat Springs i Colorado. Etter en tett duell mot sveitsiske Amelie Reymond måtte hun se seg slått på målstreken med 1,56 sekunder.

Med det sikret hun seg sitt andre VM-sølv i telemarkskjøring.

Fornøyd

– Det er veldig gøy å ta medalje i VM. Det er noe man trener mot veldig lenge. Det er jo en tøff konkurranse, men under parallellen viser jeg at jeg også har mulighet til å ta gull. Det er litt kjedelig at det ikke holdt helt inn, men det er veldig godt med sølvmedalje også, sier Mathilde Olsen Ilebrekke til NRK.

Fredag klokken 10.30 amerikansk tid konkurrerer hun i en av sine favorittøvelser, nemlig klassisk.

– Det er en av de øvelsene jeg har best utgangspunkt for å gjøre det bra i. Jeg er i god form og føler jeg restituerer godt mellom rennene, så det blir spennende, sier hun.

– På overtid

Restitusjonen har imidlertid ikke gått helt som planlagt. Etter gårsdagens renn ble hun møtt med et oversvømt hotellrom.

– Vi fikk vannlekkasje så jeg måtte bytte rom. Jeg er litt på overtid og burde egentlig vært i seng nå, men vi får håpe det ikke går for mye ut over morgendagens renn, sier hun.

Thea Lunde Smedheim endte på delt femteplass etter å ha blitt slått ut av Ilebrekke i kvartfinalen.

I klassen for menn gikk gullet til tyskeren Tobias Muller. Han vant foran de to franskmennene Philip Lau og Antoine Bouvier.

Nordmennene Amund Valde og Sivert Hole endte på delt 9. plass.