NRK Meny
Normal

Politiet sjekker alle flypassasjerer

Politimesteren i Vestfold sier de iverksetter flere tiltak for å skjerpe beredskapen etter terrortrusselen mot Norge.

Væpnet politi på Torp.

Væpnet politi er på plass på Torp.

Foto: Henrik Bøe / NRK

På en pressekonferanse klokken 10.00 torsdag formiddag opplyste PST-sjefen Benedicte Bjørnland at personer med tilknytning til en gruppe i Syria har planer om å gjennomføre en terroraksjon i Norge.

– Vi er nå i en situasjon der det er en konkret trussel mot Norge. Det blir gjort tiltak for å møte trusselen, sa justis- og beredskapsminister Anders Anundsen på pressekonferansen.

Politimesteren i Vestfold, Rune B. Hansen, sier folk vil merke en økt tilstedeværelse av politi, også bevæpnet politi, som en følge av trusselen.

– På pressekonferansen redegjorde politidirektør Refsvik for hva publikum vil merke, og det er en økt tilstedeværelse av politi, som også vil være bevæpnet, på knutepunkter – altså steder som lufthavnen og fergekaier med mer, for å være forberedt hvis noe skulle inntreffe. Vi følger de instruksene vi har fått, sier politimesteren i Vestfold, Rune B. Hansen.

Han understreker at det ikke er noe som tyder på at Vestfold er et eventuelt mål, men at de følger instrukser de og politidistriktene i resten av landet, har fått.

Politimester Rune B. Hansen

Politimesteren i Vestfold, Rune B. Hansen.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Etter det PST kjenner til er aksjonen planlagt gjennomført om kort tid. Politidirektør Vidar Refvik sier trusselen er uspesifikk og ikke gjelder konkrete objekter eller personer, etter det politiet kjenner til.

Se video:

Les også:

Sivilt og uniformert

Det vil altså være mer politi på Sandefjord lufthavn Torp og fergekaiene i Vestfold nå, og i tiden som kommer.

– Det kan være både sivilt og uniformert politi. Antagelig begge deler. Vi følger selvfølgelig de instrukser som er gitt over hele landet om å skjerpe beredskapen. Jeg understreker at det ikke ligger noe spesielt dramatisk i dette, men vi må ta de tiltak vi får beskjed om å ta når det foreligger slike trusler. Det er opplagt, sier Hansen.

Torp ber reisende oppføre seg som normalt

Politiet er på plass på Torp.

Bildet er fra Sandefjord lufthavn Torp i 10.45-tiden torsdag formiddag.

Foto: Egil Mollestad / NRK

Markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Sandefjord lufthavn Torp sier de foreløpig ikke har fått noen pålegg om tiltak fra politiet eller Luftfartstilsynet, men at de vil forholde seg til dette dersom det kommer.

– Vi kan ikke kommentere spesifikt hvilke sikkerhetstiltak vi vil sette i gang, men det vil generelt kunne være en ekstra bemanning av sikkerhetspersonell og en del tiltak hvis vi blir pålagt det, sier hun.

Kleive-Mathisen ber reisende oppføre seg som normalt, og møte opp til normal tid.

I forbindelse med den skjerpede grensekontrollen, sjekker politiet nå alle passasjerene som ankommer flyplassen i Sandefjord.

Det er ikke meldt om endringer i togtrafikken som følge av terrortrusselen mot Norge.

Esso følger med

Knut Riple, kommunikasjonsrådgiver i Esso Norge, opplyser at de er veldig oppmerksomme på det som skjer.

Ellers vil han ikke gå konkret inn på hva slags sikkerhetstiltak de eventuelt vil iverksette rundt omkring i landet.