NRK Meny
Normal

– Drittlei grisete toaletter

– Folk griser altså så vanvittig! Vi har sett gjentatte ganger at det er klint avføring i vegger, tak og på gulvene, sier park- og idrettssjef i Horten, Sven-Erik Petersen.

Grisete offentlig toalett i Horten

LITE INNBYDENDE: Her er et av de tilgrisede offentlige toalettene i Horten.

Foto: Jostein Huglen

Ifølge Petersen er hærverk og tilgrising er et stort problem på alle de offentlige toalettene i kommunen.

– Det er noen få som ødelegger for andre, og det er selvfølgelig ikke hyggelig for dem som må på toalettet, sier Petersen til NRK.

– Har få ressurser

Toalettene skal egentlig rengjøres daglig i perioden slutten av mai og ut august. Det er den perioden kommunen har råd til å holde toalettet åpent.

Men få ressurser gjør at renholdet til tider er fraværende, innrømmer park- og idrettssjefen.

– Vi har innsett at rengjøring og vedlikehold av toalettet på Løvøya har blitt lite prioritert. Men det tok vi tak i da vi mottok henvendelser fra folk, forteller Petersen.

Og henvendelsene kom fra blant annet hyttenabo Jostein Huglen. Han sendte den første e-posten til kommunen 15. mai, den siste sendte han 31. oktober.

Grisete toaletter

SØPPEL: Engangsgriller og annet søppel har vært stablet inn på det offentlige toalettet.

Foto: JOSTEIN HUGLEN

– Håpløst, mener hytteeier

Huglen har fremdeles ikke fått noe svar fra kommunen.

– Jeg har kun fått beskjed om at de har mottatt henvendelsen, sier Huglen.

Hytteeieren reagerer på den lange saksbehandlingstiden. Toalettenes tilstand har vært så ille at tissetrengte folk har banket på døra hans.

– Det er forferdelig dårlig av kommunen, Jeg mener det er normal høflighet å ta tak i sånt. Det kan ikke være nødvendig med 5–6 ukers behandlingstid på en så liten sak, sier Huglen.

Det er park- og idrettssjefen som er saksbehandler på henvendelsene. Han mener de som griser til de offentlige toalettene må gå i seg selv.

– Hvis folk som bruker anleggene hadde klart å oppføre seg ordentlig, ville det vært mye enklere for oss å holde dem i stand, svarer Sven-Erik Petersen.