Sendte hullemaskin i stedet for Iphone

De trodde de hadde kjøpt en mobiltelefon, men mottok en hullemaskin. Nå er selgeren dømt.

Hullemaskin og Iphone-eske (illustrasjonsbilde)

Da kjøpere åpnet esken, viste det seg at det de trodde skulle være en mobiltelefon var en hullemaskin (illustrasjonsbilde).

Foto: Henrik Bøe / NRK

I mai 2016 lurte en mann i 30-årene fra Vestfold tre personer som ville kjøpe mobiltelefon gjennom nettmarkedet Finn.no.

Under et annet navn enn sitt eget, la han ut annonser og avtalte å selge Iphone 6S til tre personer. Pakkene ble sendt med postoppkrav, slik at kjøperne betalte da de hentet pakken.

Da pakkene i ettertid ble åpnet, viste det seg imidlertid at boksen inneholdt en hullemaskin i stedet for en mobiltelefon. Kjøperne oppdaget dette for sent, og pengene var allerede overført til mannens bankkonto.

Lurte også selgere

Mannen forklarte i Tønsberg tingrett at han var i en desperat økonomisk situasjon fordi han trengte penger til å betale barnehageregninger og husleie.

I tillegg til å svindle personer som ville kjøpe mobiltelefoner, lurte han også selgere på Finn.no ved to anledninger. Han brukte et annet navn enn sitt eget, og sendte manipulerte skjermdumper av nettbankoverføringer som betalingskvittering til selgerne.

Selgerne sendte ham dermed telefoner uten at han hadde betalt eller hadde planer om å betale for dem. Telefonene solgte han videre.

Må betale erstatning

Mannen ble i Tønsberg tingrett dømt til 90 timers samfunnsstraff, i tillegg til at han må betale ofrene totalt 28 000 kroner.

Retten begrunner valget av samfunnsstraff med at mannen nå får hjelp med de økonomiske problemene som var bakgrunn for svindelen.