Cricketklubben føler seg nedprioritert

– Jeg føler at vi kjemper om alt med kommunen, sier laglederen.

Vant kamp

SERIEMESTRE: Sandefjord cricket klubb har blitt seriemestre tre år på rad. I år spiller de i 2. divisjon.

Foto: PRIVAT / PRIVAT

Lagleder i Sandefjord cricket klubb, Harpal Singh Sidhu kritiserer Sandefjord kommune for å ikke prioritere cricket på lik linje som andre sportsgrener.

I 2014 sendte han en søknad til kommunen om å få laget en pitch, som er et løpefelt i midten av en cricketbane.

Etter noe dialog og omtrent to år senere, 3. juli i år, svarte kommunen gjennom en e-post. Svaret var at ønske om en cricketbane er tatt med inn i en idrettsmelding.

Sidhu reagerer på at det tar så lang tid og at de ikke får noe konkret svar fra kommunen.

– Jeg føler at vi kjemper om alt med kommunen, sier han.

Flere vil være med

I dag trener klubben på gymsalen til Store Bergan skole i Sandefjord hver torsdag. Laget har nesten 60 medlemmer, og av de er 12 på hovedlaget.

Tredje året på rad har laget blitt seriemestre, og i år spiller de i 2. divisjon.

Sandefjord Cricket klubb

LAGLEDER: Harpal Singh Sidhu er lagleder i Sandefjord cricket klubb.

Foto: HINA ASLAM / NRK

– Vi merker stor pågang, spesielt fra asylsøkere som ønsker å trene med oss, men vi har dessverre ikke mulighet å trene med dem. Spesielt nå som vi er midt i seriemesterskapet, sier Sidhu.

Ønsker egen bane

I dag finnes det cricketbaner i Oslo, Bærum og Drammen.

Å få en egen pitch eller en hel bane, kan bety at laget i Sandefjord kan få engasjert flere barn og unge i klubben. Laglederen mener at det å få trene på en profesjonell bane, også vil gjøre dem bedre rustet til kamper.

– Vi har foreslått å bygge en pitch i Bugårdsparken, forteller Sidhu, og legger til at hvis det ikke er mulig, så er han takknemlig om kommunen vil foreslå et annet sted.

– Jeg håper også at nå som vi satser på en stor kommune med Andebu og Stokke, at det finnes arealer der som kan brukes til en cricketbane, sier han.

Ønsker god dialog

Driftsleder i Sandefjord kommune

I DIALOG: Knut Magnar Asgrimplass ønsker en god dialog med cricketklubb.

Foto: HINA ASLAM / NRK

Driftsleder for Park og Idrettsseksjonen i Sandefjord kommune, Knut Magnar Asgrimplass sier at de har hatt en god dialog med klubben, men at utfordringen er om kommunen har et stort nok areale til å bygge en cricketbane.

– Cricket er et sport som vokser veldig fort i Norge. Her i Sandefjord ser vi også at det er mange som er engasjert i sporten. Derfor er ikke cricket noe mindre prioritert i kommunen, med økende medlemsmasse vil det bli sett på som lik linje som andre klubber, sier han.

– Ønske om en cricketbane er med i en idrettsmelding, og det er opp til politikerne å bestemme videre, sier han.