2,2 mill. årlig for plass på seniorsenteret

Retter seg inn mot rike eldre.

Foreløpig skisse av sidebygningen til huset på Mokollen.

SENIORSENTER: Mannen som kjøpte eiendommen på Mokollen tidligere i år, ser for seg at tilbygget vil se slik ut når det er ferdig. Det kan bli endringer før byggingen starter.

Foto: foreløpig skisse/spir arkitekter

Thomas Hoel Eriksen har nye planer for villaen og tomta til avdøde skipsreder Jørgen Jahre på Mokollen i Sandefjord. Han kjøpte eiendommen tidligere i år, og planlegger nå et nytt seniorsenter.

Villaen blir stående som i dag, men et tilbygg på 1 600–2 000 kvadratmeter skal etter planen opp. Der skal det være plass til 20 beboere, skriver Sandefjords Blad.

Den eksisterende bygningen skal blant annet brukes som oppholdsrom, bibliotek, spiserom, spaavdeling og frisørsalong. Pårørende som kommer langveis fra, får også mulighet til å overnatte i villaen.

Men å bo slik er ikke gratis.

Vinbudsjett: 500 000 kroner

Ifølge Sandefjords Blad er de budsjetterte inntektene på 44 millioner kroner, noe som betyr at hver boenhet må ut med 2,2 millioner kroner årlig. Det dekker blant annet boutgifter, mat, et vinbudsjett på 500 000 kroner og egenandel på medisiner.

Det skal også ansettes 20 sykepleiere som skal sørge for pleie hele døgnet.

– I dag har vi en veldig stor gruppe mennesker som er, per definisjon, eldre. Rent demografisk så lever vi mye lengre i dag, og det er en gruppe mennesker som av ulike årsaker har lagt seg opp en god økonomi, sier eier og initiativtaker Thomas Hoel Eriksen til NRK.

– Markedsundersøkelser viser at det er behov for et seniorsenter for denne gruppen mennesker som har god økonomi og betalingsvillighet til å få et privat, alternativt tilbud. Det er den gruppen vi retter oss inn på, fortsetter han.

Tilbud og etterspørsel

– Hva tenker du om at enkelte kan betale seg til et slikt sted å bo, mens andre ikke har sjanse til det?

– Det er helt normalt i dag. Det er helt naturlig at noen har bedre råd, av ulike årsaker, enn andre.

– Hvis vi ser på hotellmarkedet i dag, så har man fem stjernes hoteller og to stjernes hoteller. Det reflekterer betalingsvillighet i markedet generelt. Akkurat som at man har dyre klær, rimelige klær, dyre biler og rimeligere biler. Det reflekterer egentlig tilbud og etterspørsel i markedet.

Etter planen skal seniorsenteret være klart for innflytting 1. november 2018.

– Det pågår nå en reguleringsprosess og en dialog med Sandefjord kommune. Vanligvis tar en slik prosess rundt 12 måneder, og vi regner med at byggingen starter når reguleringsplanen er godkjent. Estimert byggetid er cirka ett år.