Hopp til innhold

Vil ha dobbelt så mye for jobben

– Vi kan ikke be ungene om å betale for å spille i korps på 17. mai, sier kontaktperson i Ynglingekorpset.

Ynglingekorpset i Horten

BER OM MER: Horten-korpsene synes ikke honoraret de får fra kommunen for å spille på nasjonaldagen er nok, og nå ber de om mer. Her er Ynglingekorpset i Horten avbildet.

Foto: PRIVAT

– Man skal ha mat og transport til musikantene, og det koster mer for et spilleoppdrag enn hva vi får, sier kontaktperson i Ynglingekorpset, Norunn Ulvahaug.

Hver 17. mai får korpsene i Horten et honorar på 2500 kroner fra kommunen. Disse pengene skal gå til mat og transport for musikantene.

Men dette er ikke nok, og korpsene gikk derfor til kommunen i håp om å doble honoraret.

– Det var en søknadsfrist 31. mars. Og når den henvendelsen kommer inn 2. mai, har vi ikke penger til fordelingen i år, men vi vil se på det inn mot 2018, sier kommunalsjef for kultur og samfunnsutvikling i Horten kommune, Silje Vaadal.

– Kjipt gjort

Dette reagerer styreleder i Fagerheim og Falkensten skolekorps, Anders Naterstad på.

– Det var litt kjapt svart, og jeg synes det er litt kjipt gjort. Korpsene gjør en veldig viktig jobb for kommunen denne dagen og jeg er helt sikker på at kommunen setter stor pris på det, men da kunne de kanskje ha vist det på flere måter, sier han.

Vaadal legger også til at de bruker ca. 1,2 millioner kroner på lønnsmidler til å lønne dirigentene i skolekorpsene som er ansatt i kulturskolen i kommunen, og hun bekrefter at de setter stor pris på korpsene de har i kommunen.

– Kommunen er selvfølgelig kjempestolte og glade for det korpsene gjør på 17. mai, og det er leit om de føler at de ikke blir sett, sier hun.

Anders Naterstad- Styreleder Fagerheim og Falkensten skolekorps

SKUFFET: Styreleder i Fagerheim og Falkensten skolekorps, Anders Naterstad, synes svaret de fikk fra kommunen var litt for kort.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

Samme sum i 14 år

Ifølge Naterstad har honoraret vært det samme siden 2003, og det ønsker korpsene også å gjøre noe med etter hvert.

– Hadde dette vært indeksregulert, skulle summen ha vært på 3200 kroner i år, sier han.

Vaadal sier at de åpner opp for diskusjon om dette skal indeksreguleres inn mot 2018.

I Tønsberg kommune får korpsene også et bidrag for jobben som blir gjort på 17. mai.

– Vi kaller det «matpenger», der korpsene rapporterer inn til oss etter 17. mai om hvor mange de var, så gir vi ut så mye vi har mulighet til, sier sekretær i 17. mai-komiteen i Tønsberg kommune, Ingvild Hersvik. Hun forteller også at kommunen dekker all transport.

Annen by

– Kunne det vært et alternativ å streike?

– Det kan hende at vi drar til en annen by, sier Naterstad. Han legger til at de får den samme gleden av å spille i Tønsberg, eller andre byer.

Men dette er ikke Ulvhaug interessert i.

– Vi er ikke ute etter å lage problemer, vi har jo en god dialog med kommunen ellers, så vi kommer nok ikke til å gjøre noe sånt, sier hun.