Problemer på glatta

Mange trafikkuhell på glatte veier.

Buss risikerte å velte på Voss

HORDALAND: Flere steder i landet har busser fått problemer. En buss skled av veien i Voss. Sjåføren og passasjeren holdt seg inne i bussen til redningsmannskapene kom.

Foto: Arne Hofseth

Underkjølt regn fører til glatte veier over store deler av landet, og det har vært en rekke uhell i trafikken torsdag.

– Alt av mannskaper er ute, sier trafikkoperatør Inge Bjørnerud ved Vegtrafikksentralen sør til NRK. Region sør informerer om trafikken i Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust- og Vest-Agder.

I en pressemelding torsdag skriver Statens vegvesen at værprognosene viser at det fortsatt kan bli utfordringer flere steder i landet store deler av dagen i dag, og at de oppfordrer trafikantene til å kjøre forsiktig om det er nødvendig å kjøre.

«Is bygger seg opp på kalde veger samtidig som det fortsetter å regne. Dette gjør at effekten av både sand og salt blir kortere enn normalt. De vanskelige kjøreforholdene kan fortsette utover dagen», heter det i pressemeldingen.

Innstilte busser

Nesten alle bussene i Vestfold var innstilt torsdag morgen og formiddag, men utover dagen gikk flere busser som normalt igjen, opplyser Vestfold kollektivtrafikk (VKT). De anbefaler reisende å holde seg oppdatert på VKTs nettside.

Bussen står på tvers i veien.

VESTFOLD: En buss fikk torsdag morgen problemer på østsiden av Lågen mellom Åsrumvannet og Bommestad i Larvik.

Foto: Raymond Gürgens Pedersen/privat

Det var også flere trafikkuhell rundt om i landet torsdag.

Tre biler kjørte i autovernet på Ramnesveien i Tønsberg på morgenen. Ingen personer ble skadd. På Oregata i Horten kolliderte to biler. Begge førerne ble lettere skadd.

Like etter klokken 12.30 fikk politiet melding om et trafikkuhell på Tofte i Hurum. En bil hadde sklidd av veien. Føreren ble ikke skadd.

Tidligere på dagen meldte politiet i Buskerud om et trafikkuhell på fylkesvei 40 ved Efteløt i Kongsberg. Uhellet førte til mindre skader. To biler var involvert. Det satt to voksne i den ene, mens tre voksne og to barn satt i den andre bilen.

Skøytebane

Også i Telemark ga skolebussene opp å kjøre på glatta, og politiet ber folk i Nedre Telemark om å la bilen stå dersom den ikke har piggdekk.

Falken meldte om kaos mellom Bø og Lunde med mange bilister som trengte hjelp, og UP sa at veien fremstod som en skøytebane. Etter hvert opplyste imidlertid politiet at veien var strødd med salt og sand, og at det var mulig å kjøre på hovedveien mellom Bø–Lunde og Ulefoss igjen.

Flere uhell på glatte veier ble meldt inn til politiet i Telemark torsdag morgen og formiddag.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Klokken 08.40 kom meldingen om ytterligere en ulykke. En bil hadde kjørt av veien og inn i fjellveggen på riksvei 36 ved avkjøringen til Berganveien, nord for Melum i Skien. En kvinne ble fraktet til sykehus.

glatte veier i kragerø

TELEMARK: Bildet er tatt i Kragerø torsdag morgen.

Foto: privat

Nina Ettestad Herfoss var på vei til jobb da hun så strøbilen som hadde havnet i grøfta på riksvei 38 ved Holte i Drangedal torsdag.

Strøbilen står i grøfta.

TELEMARK: Strøbilen ble stående i grøfta mellom Drangedal og Bostrak.

Foto: Nina Ettestad Herfoss/Privat

Flere uhell

Agder politidistrikt meldte om et trafikkuhell på riksvei 9 på Støleheia i 8-tiden. Flere biler var involvert, og det ble meldt om glatte veier.

I Hordaland har det også vært uhell på glatte veier. En buss skled av veien i Voss, og ble stående på skrå ned i grøfta. Sjåføren og en skoleelev ble hentet ut av bussen. Uhellet skjedde ved Nesthus på Vikjaveien mellom Gjernes og Bulken.

Glatte veier skapte problemer også i Trøndelag. I Melhus kjørte en bil av veien og snurret rundt i Øyåsbakkan. Føreren ble fraktet til legevakta. Et vogntog kjørte av veien på E6 mellom Fagerhaug og Ulsberg.

Bil av vegen i Melhus

TRØNDELAG: Bilen havnet på taket etter å ha kjørt av veien i Melhus.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Også Vegtrafikksentralen region øst har fått inn meldinger om glatte veier.

– Vi har fått flest telefoner fra Dovre, Ottadalen og Valdres, og noen fra Østfold, sier trafikkoperatør Hans Are Dahl til NRK like før klokken 09.00 torsdag.

I tillegg kolliderte flere biler i Festningstunnelen i retning mot Asker. Høyre felt var stengt, men det er åpnet for normal trafikk igjen. På E6 nordfra var det et sammenstøt mellom en taxi og en lastebil ved Alnabru. Veien er ryddet, og køen har løst seg opp.

Like før klokken 10 rykket nødetatene ut til et trafikkuhell i Slituveien i Trøgstad. En bil kjørte av veien, og det var føreren selv som varslet om uhellet.

Bilen ligger ute på et jorde.

ØSTFOLD: Føreren av bilen varslet selv om ulykken i Trøgstad.

Foto: Freddie Larsen