NRK Meny
Normal

Etterlyst meldte seg for politiet - pågrepet og siktet etter lokking

En mann meldte seg i ettermiddag selv for politiet i Vestfold, da han forstod at politiet så etter ham. Mannen er besluttet pågrepet og siktet i forbindelse med at tre gutter ble forsøkt lokket til en bil.

Politiadvokat Lise Dahlhaug

Politiadvokat Lise Dahlhaug forteller at mannen i begynnelsen av 50-årene er siktet i saken.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

I hele dag har politiet lett etter en bil, muligens en blå eller sort Audi med utenlandske skilter.

Ble redde og løp fra stedet

Bakgrunnen var at tre unge gutter i dag tidlig skal ha blitt forsøkt lokket bort til denne bilen av en voksen mann. I løpet av dagen har det kommet inn mange tips om denne bilen.

– Vi har snakket med guttene. De har fortalt at de var ute og spilte fotball da en mann i en bil tok kontakt med dem. Guttene beskriver mannen som utenlandsk, og han skal ha hatt en stor bamse i passasjersetet på bilen, fortalte krimsjef Lars Reiersen i sandefjordpolitiet til NRK i formiddag.

– Mannen skal ha ropt «kom, kom» og vinket på guttene. Guttene ble da redde og løp fra stedet, fortalte Reiersen.

Meldte seg selv i ettermiddag

Klokken 16.40 møtte en voksen mann på eget initiativ på politivakta i Sandefjord.

– En mann i begynnelsen av 50-årene kom og meldte seg for politiet, sier politiadvokat Lise Dahlhaug til NRK.

Årsaken var at han etter hvert hadde forstått at det var hans bil politiet så etter.

– Han ble tatt i avhør og er nå siktet for brudd på straffelovens paragraf 390a, for skremmende og plagsom opptreden. Grunnlaget for siktelsen er at vi mener han har tatt kontakt med tre små gutter, og på den måten skremt de slik at de har løpt fra stedet, sier Dahlhaug.

Mannen ble etter avhør besluttet pågrepet. Mannen er for tiden bosatt i Sandefjord, opplyser politiet.

– Vi prøver å undersøke hva som er grunnen til at han tok kontakt med disse barna, og da vil det bli foretatt en fortløpende vurdering av siktelsen, sier Dahlhaug.

– Politiet vil ikke gå i detaljer om hva mannen har forklart om hvorfor han tok kontakt med barna. Politiet fortsetter å etterforske saken, og vil vurdere om mannen fremdeles skal sitte i varetekt.

Hastemøte hos Kripos

Etter meldinger om ti mulige bortføringforsøk på Østlandet den siste tiden kaller Kripos de involverte politidistriktene inn til et hastemøte.

– Dette er svært alvorlige saker som politiet prioriterer høyt. Vi har fått en bistandsanmodning fra Romerike. Det vi gjør nå er å kalle inn de involverte politidistriktene til et koordineringsmøte.

– Her vi vil diskutere videre strategi og tiltak. Dette møtet vil gjennomføres i dag eller i morgen, sier kommunikasjonssjef i Kripos, Anne Bye Sandal til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.