NRK Meny
Normal

Color Line vil ikke møte Fjord Line

Fjord Line inviterer Color Line og Sandefjord kommunen til et felles møte, men Color Line vil ikke.

Color Lines "Bohus" ankommer terminalen i Sandefjord

Her skal både Fjord Line og Color Line anløpe neste vår.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Det er trist at det ikke går an å sette seg ned som voksne folk og diskutere felles utfordringer. Det sier administrerende direktør i Fjord Line, Ingvald Fardal, om avslaget fra Color Line.

Fjord Line starter sine seilinger i mai 2014, og har et skip under ombygging som skal settes inn i ruten Sandefjord-Strømstad.

Les også:

Inviterer til møte

I begynnelsen av september i år sendte Fjord Line en invitasjon til Color Line, havnesjefen i Sandefjord og rådmannen i kommunen. I brevet står det at Fjord Line gleder seg til et tillitsbasert og smidig samarbeid mellom rederiene og havnen.

I den forbindelse ber Fjord Line om et felles møte, med tanke på å drøfte praktiske spørsmål relatert til trafikkavviklingen, og felles bruk av havnefasilitetene i Sandefjord havn.

MS Bergensfjord

Det er denne båten som Fjord Line bygger om og som skal settes inn i trafikk mellom Sandefjord og Strømstad i mai 2014.

Foto: Bergit Sønstebø Svendseid / NRK

Samarbeider bra i Kristiansand

Fardal sier videre at de to rederiene etter hvert har fått et greit samarbeid i Kristiansand. Men da Fjord Line skulle starte opp sin konkurrerende rute mellom Kristiansand og Hirtshals, var det litt klabb og babb, men nå fungerer det greit.

– Derfor er det synd at vi ikke kan sette oss ned rundt et bord og diskutere de praktiske tingene som skal løses. Det hadde jo vært greiest for alle parter, sier Fardal

Color Line avslår

Men Color Line har avslått invitasjonen til et slikt møte.

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontrakt i Color Line, Helge Otto Mathiesen skriver i en SMS til NRK at Color Line forholder seg til kommunen. Det er der vi har avtale og den forventer vi blir respektert.

Nå har Sandefjord kommune ved rådmannen invitert bare Fjord Line til et slikt møte.