Chili kan bli verdens lydigste hund

TØNSBERG (NRK): Reiser til Moskva for å delta i VM.

To år gamle Border Collien Chili skal delta i VM i lydighet i Moskva i juni, 2016.

SE VIDEO: Trener for å konkurrere i lydighet

Det er ikke ofte toåringer deltar i VM, selv om de er hunder, men i begynnelsen av juli skal Chili på langtur.

Sammen med matmor Monica Wickstrøm fra Tønsberg, har Chili kvalifisert seg til VM i lydighet. Det til tross for at Border Collien bare er to år gammel.

I år arrangeres mesterskapet i Moskva.

Hundesportens Martin Ødegård

Hun har ikke vært med på mange konkurranser tidligere, men fordi har hun har vist svært gode evner, får hun delta i VM allerede nå. Chili er rett og slett hundesportens svar på Martin Ødegård.

– Jeg har holdt på med hund i mange år, men jeg har ikke helt knekt kodene ordentlig. Så begynte jeg å jobbe med det mentale. Det ga meg mange svar. Jeg trener mer mentalt, mye smartere, og jeg trenger ikke å overtrene for å få det til, sier Monica Wickstrøm.

Hun har deltatt i VM flere ganger før, men da med mer erfarne hunder.

– Det er unikt at en så ung hund kommer opp så tidlig, og gjør det så bra og får være med på et VM. Det gir meg svar på at det jeg gjør nå, er riktig, sier eieren.

Monica Wickstrøm og Chili trener i parken.

USIKKER: – Det kan gå begge veier, sier Monica Wickstrøm om vinnersjansene i Moskva.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Helt åpent

Chili og det norske hundelandslaget skal konkurrere mot rundt 100 andre hunder og eiere fra hele verden, og den gjeve tittelen «Verdens mest lydige hund» henger høyt.

Mye kan påvirke resultatene i VM. Hundene skal fly i flere timer, de skal kanskje inn i taxier sammen med andre hunder og de skal bo på et hotell i en uke.

– Det er helt åpent. Vi kan like godt vinne som vi kan feile, men hun er det beste talentet jeg har hatt til nå, sier Wickstrøm.