NRK Meny
Normal

Barnehage med egen kokk og gymsal

Idrettsbarnehage vil starte opp i Horten, men selv om kommunen er positiv til planene kan de måtte si nei til søknaden.

Gymsal hos Idrettsbarnehage AS

Gymsal for barn. Dette bildet er fra en barnehage på Lysaker.

Foto: Privat

Den private barnehagekjeden Idrettsbarnehage AS har inngått et samarbeid med Studentsamskipnaden og planlegger å bygge en ny stor barnehage på Kirkebakken i Horten, nær Høgskolen Buskerud Vestfold.

Hans Erik Stormoen, dir Studentsamskipnaden i Vestfold

Hans Erik Stormoen, direktør i Studentsamskipnaden i Vestfold tror en idrettsbarnehage vil bli et populært tilbud for studenter med barn.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK
Thomas skorpen, dgl Idrettsbarnehage AS

Thomas Skorpen, daglig leder i Idrettsbarnehage AS håper Horten kommune ikke bare tenker på dagens behov, men også behovet fremover når de vurderer søknaden.

Foto: Idrettsbarnehage AS

– Vi har lenge ønsket å bygge en ny og større barnehage og da Idrettsbarnehage tok kontakt med oss falt vi veldig for konseptet deres, sier Hans Erik Stormoen, direktør for Studentsamskipnaden i Vestfold.

Les også:

Matglede og varm lunsj

Idrettsbarnehage har fokus på bevegelse og sunt kosthold og avdelingene har egen gymsal og storkjøkken hvor all mat lages fra bunnen av, av en egen kokk.

Barna får variert frokost, varm lunsj og ettermiddagsmat med grove rundstykker som barnehagen selv baker. Det er frukt eller grønt til alle måltider, i tillegg er aktivitet og bevegelse viktig for idrettsbarnehagene, forklarer Thomas Skorpen, daglig leder i Idrettsbarnehage AS.

– Både matglede og idrettsglede er viktig for oss. Vi bruker pedagogisk lek som metode og har egen idrettspedagog i tillegg til ordinære pedagoger, sier Skorpen.

– Ekstra plasser nødvendig

– Mange av våre studenter har barn og dette er et konsept som vi mener bidrar til økt studentvelferd, derfor håper vi politikerne sier ja til søknaden, sier Hans Erik Stormoen.

Idrettsbarnehage AS har avtalt å overta Start studentbarnehage som har 53 godkjente plasser, men de har søkt Horten kommune om å få etablere en barnehage med 84 plasser, fordelt på seks avdelinger.

– For å kunne finansiere tomtekjøp og bygging av ny barnehage er vi avhengig av å utvide barnehagen med ca. 30 nye plasser, sier Skorpen.

I Horten kommune er de positive til planene, men de kan likevel bli nødt til å si nei til søknaden.

Les også:

– Har full barnehagedekning

– Konseptet til idrettsbarnehage er veldig spennende og det bygger oppunder økt folkehelse med sunt kosthold og fysisk aktivitet som vi også har fokus på, sier Jan Einar Brun, kommunalsjef for oppvekst i Horten kommune.

Problemet for Horten kommune er de 30 ekstra plassene barnehagen er avhengig av.

– Vi har nettopp godkjent vår nye barnehageplan og med den har vi full barnehagedekning, sier Brun.

Han vil likevel ikke avvise søknaden helt.

– Jeg har invitert dem til et møte, så får vi se hva det kommer ut av det, sier Brun.