NRK Meny
Normal

Barndomshjem blir turistmagnet

Thor Heyerdahls barndomshjem kan bli en turistmagnet, og nå vil også Heyerdahls barnebarn flytte til byen.

Olav Heyerdahl
Foto: Tangaroa

Larvik kommune ønsker å overta Thor Heyerdahls barndomshjem i Steingata 7. Etterkommerne til den nylig avdøde eieren ønsker ikke å overta boligen, og kommunen undersøker nå muligheten for å kjøpe eiendommen.

Uventet drahjelp

Barndomshjemmet passer perfekt inn i kommunens planer om intensivere markedsføringen av Larvik som Thor Heyerdahls hjemby.

I tillegg får nå Larvik uventet drahjelp.

- Jeg driver og ser etter hus her, jeg gjør faktisk det, sier Olav Heyerdahl, som er barnebarnet til oppdageren.

Eventyreren Thor Heyerdahl flyttet fra huset i Steingata i 1933 sammen med moren sin. Nå, over 70 år etter at tidenes mest berømte nordmann flyttet fra Larvik, ønsker barnebarn og Tangaroa-medlem, Olav Heyerdahl, å flytte til sin berømte bestefars fødeby. 

Jeg elsker havet, derfor vil jeg flytte til Larvik.

Thor Heyerdahls barnebarn, Olav Heyerdahl

Vil ikke bo i bestefars hus

Olav Heyerdahl sier at han har registrert at bestefarens hus nå er til salgs, men kommer ikke til å flytte inn i det huset.

- Det er nok litt i overkant, jeg legger nok ikke lista så høyt, smiler han.

Ordfører i Larvik, Øyvind Riise Jenssen, er i dialog med familien til den nylig avdøde eieren av Steingata 7 med tanke på en overtakelse.

Dermed ligger forholdene til rette for at Thor Heyerdahls barndomshjem kan bli en turistattraksjon i fremtiden, og kanskje kan Olav Heyerdahl gi en ekstra Heyerdahl-effekt til Larvik.