Normal

– Skuddet gikk rett forbi badestampen

Beboere lei av jegere rundt husveggen.

Skudd i Hof

HØYT: Kai Fredriksen holder greina som ble skutt av, ikke langt unna terrassen det satt folk på. – Skuddet gikk så høyt at om han skjøt etter dyr, må det ha klatret i treet, sier han.

Foto: Privat

– Skuddet kom fra skogkanten og gikk rett over plenen og forbi badestampen som var full av unger, sier Kai Fredriksen.

Han og naboene setter spørsmålstegn ved ferdighetene til jegerne som jakter i området ved Kopstadlinna i Hof kommune etter en episode som fant sted forrige uke.

– Det blir jo sånn. Skuddet streifa et tre slik at greinene falt ned rett ved badestampen. Jeg ble først veldig sint. Samtidig begynte det å bli mørkt, klokka var halv ti på kvelden og man skal jo ikke skyte etter dyr i skumringen, sier han.

– For tett på

Fredriksen og naboene tilkalte politiet etter hendelsen. For det er ikke første gang jakten kommer for tett på bebyggelsen i området, ifølge dem.

– Vi har kjempet en stund for å slippe å ha jakt rett utenfor huset, det blir rett og slett for tett på. Ved ett tilfelle hørte naboen et prosjektil gå rett over tomta, ved et annet tilfelle var det jegere som ruslet nedover hovedveien her med ladde børser. Og sånt blir det jo reaksjoner av, det er ikke så veldig trivelig, sier han.

Jens Gold, naboen, forklarer at han gjentatte ganger har forsøkt å ta det opp med flere av jegerne som jakter i området.

– Men vi føler ikke at de tar det så veldig alvorlig, sier han.

Det har ikke lyktes NRK å få tak i jegere fra området som vil uttale seg i saken.

Etterforsker hendelsen

Politiet bekrefter at de rykket ut etter melding om skudd forrige fredag.

– Vi fikk melding fra beboere i området om at det hadde kommet et skudd inn i et tre i nær tilknytning til der de satt ved boligen, sier Lars Reiersen ved Indre Vestfold lensmannskontor.

Kvist

Denne kvisten ble skutt rett av, ifølge Kai Fredriksen.

Foto: Privat

– Vi reiste opp og kom etter hvert over en jeger som var i området for å skyte rådyr. Han gikk sammen med oss og viste oss hvor han stod. Kula har etter all sannsynlighet rikosjettert fra treffpunktet og videre gjennom en skog og opp til der kula endte sin ferd ved bebyggelsen.

Jegeren har vært i avhør.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva han har forklart. Politiet gjennomfører befaring i løpet av neste uke, sier Reiersen.

Midlertidig jaktstopp

De to naboene ved Kopstadlinna understreker at de ikke er imot jakt.

– De kan godt få jakte her, men da må de i det minste sette opp jakttårn slik at de skyter nedover. Det er et såpass lite jaktterreng her, og vi ønsker avstand til våre hus og tomter. Folk med barn og hunder må kunne ferdes fritt uten å frykte at de blir skutt på.

Etter at saken ble anmeldt har politiet innført en midlertidig jaktstopp i området.

Reiersen forteller at han generelt har inntrykk av at jegerne i området forholder seg til lover og regler.

– Det er en del jakt i området her og siden vi får inn så få meldinger, antar vi at jegerne er flinke til å ta sine forholdsregler, sier han.