Normal

Vurderer å nekte å ta Obama-selfies

Da baseballstjernen David Ortiz tok et bilde av seg selv og USAs president Barack Obama, ante han nok lite om at bildet kan bli det siste sosiale medier-portrettet presidenten stiller opp på.

David Ortiz tar et bilde av seg selv og president Barack Obama

Boston Red Sox-stjernen David Ortiz kan være den siste som fikk tatt en selfie med Barack Obama.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Nå vurderer nemlig Det hvite hus å legge ned en selfie-nekt for Obama etter at teknologi-giganten Samsung brukte bildet i et reklamestunt.

– Obama visste ingenting

– Obama kjente selvfølgelig ikke noe til Samsungs rolle i dette, og vi vil nå se på om vi skal sette en stopper for alle typer selfies med presidenten, sier seniorrådgiver ved Det hvite hus Dan Pfeiffer til CBS-programmet Face of the Nation.

– Det er uansett et problem for Det hvite hus når noen forsøker å tjene penger på presidenten, sier Pfeiffer, som ikke ønsker å kommentere om de vil rettslig forfølge saken.

Laster Twitter-innhold

Samsung har innrømmet at de hyret inn Ortiz til å ta et bilde av seg selv og Obama og ba ham om å dele det med sine følgere.

Ortiz selv hevder derimot at det var hans eget spontane påfunn og ikke en del av et markedsføringsfremstøt fra Samsung sin side.

Skapt overskrifter tidligere

Dette er ikke første gang Det hvite hus har rykket ut og klaget på misbruk av Obama i reklamekampanjer.

I 2009 ble USAs første svarte president slått stort opp på reklameplakater på Manhattan da en kleskjede reklamerte med et bilde av Obama som brukte deres jakke under et besøk i Kina.

Helle Thorning-Schmidts selfie

Danskenes Helle Thorning-Schmidt tar bilde av seg selv med Obama og Cameron.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

Selfies med Obama har også skapt overskrifter tidligere. Da den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt under minneseremonien til Nelson Mandela strakk frem armen og lente seg inntil Obama og tok et bilde av de to sammen med britenes David Cameron var det mange som reagert.

Selfien preget forsidene på noen av verdens største aviser dagen etter. I kommentarfeltene har det haglet med kommentarer som tar for seg hvor upassende det var å ta et slikt bilde av seg selv i en slik sammenheng.

– No selfie respect, skrev Storbritannias største tabloidavis, The Sun.

Også Samsung har tidligere fått medieomtale for sine fremstøt i sosiale media.

Under årets Oscar utdeling, samlet vertinne Ellen DeGeneres et A-lag av amerikanske skuespillere og la ut det som da ble kalt tidenes gruppe-selfie. Alt ble utnyttet til det fulle av Oscar-sponsor Samsung, som hadde delt ut gratis telefoner til bruk under sendingen.

Laster Twitter-innhold

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt