Fem dømt til livstid for voldtekt av dansk kvinne

Fem menn er dømt til livsvarig fengsel for å ha voldtatt en dansk kvinne i New Delhi i 2014.

INDIA-CRIME/

DØMT: Her fraktes en av mennene som ble dømt for å ha ranet og voldtatt den danske kvinnen i 2014 ut av domstolen i New Dehli.

Foto: ADNAN ABIDI / Reuters

Den 52 år gamle danske turisten ble ranet, truet med kniv og voldtatt i den indiske hovedstaden i januar 2014. Nå er fem av mennene dømt til livstid i fengsel for voldtekten, skriver BBC.

Ni personer, deriblant tre mindreårige, ble arrestert for forbrytelsen. En av de tiltalte døde, mens de mindreårige ble stilt ovenfor en domstol for mindreårige.

Gikk seg bort

Den danske kvinnen som var på ferie i India hadde gått seg bort etter et museumsbesøk, sa en talsmann for politiet i Dehli tilbake i 2014.

Kvinnen befant seg i nærheten av sentralbanestasjonen i New Delhi da hun spirte om veien. Mennene førte henne til et avsidesliggende sted før de truet henne med kniv og voldtok henne, ifølge politiets rapporter.

Lokale medier skrev den gangen at kvinnen ble truet med kniv av en gruppe på mer enn seks menn på vei tilbake til hotellet sitt i et område som er populært blant ryggsekkturister.

India Rape Protest

PROTESTER: En indisk kvinne blir anholdt av politiet under en protest mot gjengvoldtekter av kvinner i India.

Foto: Bikas Das / Ap

Gjengvoldtekter ryster India

Det har vært stor oppmerksomhet rundt gjengvoldtekter i India de siste årene.

Overfallet på en 23 år gammel kvinne i India i desember 2012 førte til voldsomme protester over hele landet. Kvinnen ble voldtatt og grovt mishandlet på en buss og døde to uker senere som følge av skadene hun ble påført.

Fra 1990 til 2008 har India opplevd mer enn en dobling i antallet voldtektssaker, men kun 9 prosent av anmeldte voldtekter ender med en fellende dom.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt