Hopp til innhold

Viser bilder av bevæpnet Bhatti

Den svenske journalisten Per Gudmundson publiserte onsdag bilder av Arfan Bhatti med våpen. Bhatti har selv lagt ut bilder på sin Facebook-side.

Arfan Bhatti

Gudmundson er ikke sikker på at bildene faktisk stammer fra grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan.

Bhatti er medlem av den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han er straffedømt åtte ganger, for blant annet knivstikking og skyting.

Per Gudmundson

Per Gudmundson er journalist i Svenska Dagbladet

I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot den Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Den svenske journalisten Per Gudmundson, som jobber i Svenska Dagbladet, publiserte onsdag bilder av en bevæpnet Bhatti på bloggen sin.

Hentet fra sosiale medier

Jeg vil ikke røpe kildene, men bildene er hentet fra sosiale medier. Jeg har ikke fått lov av fotografen å bruke bildene, men mener at nyhetsverdien er såpass høy at det rettferdiggjør det, sier Gudmundson til NRK.no.

Bildene er også lagt ut på Arfan Bhattis Facebook-profil.

Jeg kan i dag som første journalist vise bilder av Bhatti når han bærer våpen. På dagsferske bilder som sirkulerer blant islamistkretser i sosiale medier poserer Arfan Bhatti med automatvåpen.

Journalist Per Gudmundson

Bildene viser at han sannsynligvis befinner seg i grenselandet mellom Pakistan og Afghanistan, skriver Gudmundson i bloggen.

Gudmundsson er ikke sikker på at bildene faktisk stammer fra grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan, men tenker at klesdrakt, miljø kombinert med tidligere opplysninger om hvor Bhatti oppholder seg, til sammen kan peke i den retning.

– Flere bilder

Arfan Bhatti

Dette er Arfan Bhattis nåværende profilbilde på Facebook.

– Det finnes også flere bilder som peker i den retning, sier Per Gudmundson, uten å ville verken videresende disse eller fortelle mer om hva de inneholder.

Bildene er også av en slik art at Gudmundsson er sikker på at de er dagsaktuelle.

Arfan Bhattis AK45

Arfan Bhatti la onsdag ut dette bildet på Facebook-profilen til Ubaydullah Hussain.

Bhatti har i dag også lagt ut en hilsen og et bilde på Facebook-profilen til Ubaydullah Hussain. Hussain sitter varetektsfengslet for trusler mot norske journalister og den jødiske synagogen i Oslo.

«Måtte Allah (S.W.T) beskytte deg og styrke deg optimal. Du er i mine Dua. Elsker deg for Allah (S.W.T)», skriver Bhatti.

Bildet er av to geværer i kryss foran et fjellandskap.

PST bekrefter

Politiets sikkerhetstjeneste, PST, bekrefter overfor Dagbladet at de kjenner til bildene.

– Vi kjenner til dem, men PST kan utover det ikke kommentere hva vi vet eller ikke vet i en slik sak, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til avisen.