Viktig oljerørledning i Jemen sprengt

Opprørere i Jemen har sprengt en viktig oljerørledning som går fra Masila-feltet.

– Det er bevæpnede menn tilknyttet Hadramawt-stammene som sprengte oljerørledningen, sier en talsperson for de lokale myndighetene til AFP.

Oljeproduksjonen i området er stanset som følge av sprengningen.

Rørledningen pumper ut rundt 120.000 tønner med olje hver dag. Flere utenlandske selskaper er involvert i produksjonen. Ledningen transporterer olje fra Masila-feltet til havna i Mukkala.

Norsk selskap ikke rammet

DNO International, et internasjonalt oljekonsern med hovedkontor i Oslo, er tungt involvert i Jemen, og etablerte seg der i 2000.

De sier til NRK lørdag morgen at deres produksjon ikke er rammet av angrepet.

– Dette har skjedd mer enn 300 kilometer fra der vi driver, og har ingen betydning for vår virksomhet, sier Bjørn Dale, som er selskapets mediakontakt.

Selskapet har produsert mer enn 100 millioner tønner olje i området.

Ifølge Oil & Gas Journal planlegger DNO å utvikle den nye brønnen tidlig i 2014.

DNO har en eierandel på 38,95 prosent i den aktuelle brønnen, og planlegger å øke aktiviteten i Jemen i årene fremover.

Vanlig med angrep på oljeinstallasjoner

Myndighetene i Jemen er vant til at stammefolk angriper oljerørledninger og strømnett blant annet som et middel for å kreve at slektninger løslates fra fengsel.

Ifølge Reuters sliter Jemens stat med å gjenvinne kontrollen etter at mangeårige president Ali Abdullah Saleh ble tvunget til å gå av i 2011.

Volden i landet har økt etter at en lokal stammeleder, Said Ben Habrish, ble drept tidligere denne måneden. Han døde da han nektet å gi fra seg våpen ved en militær kontrollpost, ifølge AFP.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt