Video av mann som redder kanin fra California-brann går verden rundt

Mannen iført shorts og hettegenser stopper bilen, og spurter etter kaninen som i full fart er på vei inn i et rødglødende kratt.

En kanin hopper over veien og ned i veikanten som står i full brann, men så kommer en mann haren til unnsetning.

Videoen av den dristige redningsmannen har gått verden rundt på sosiale medier. CNN skriver at mannen gir en tilbake troen på menneskeheten og New York Post kaller mannen «en helt».

Flere voldsomme skogbranner har tvunget over 230.000 mennesker på flukt fra sine hjem i Los Angeles-regionen i California. Én person er funnet omkommet til nå.

Ifølge en talsperson for brannvesenet i California skal minst 439 hus og bygninger være ødelagt etter brannens herjinger nord i Los Angeles, melder Ap.

Myndighetene har sendt ut en såkalt purpur-advarsel, noe som aldri har skjedd tidligere. varselet betyr at det er «ekstremt kritisk brann-vær». Det er den sterke og tørre fralandsvinden som gjør at brannene sprer seg i løpet av sekunder.

Reddet kanin

Det er ikke bare mennesker som har måttet flykte fra brannen. Langs motorveien i nærheten av La Conchita i Ojai, California krysser en kanin veien, og hopper inn i et glødende kratt.

Det får en bilist til å reagere. Mannen iført shorts og hettegenser spurter etter kaninen, som er i fare – og veldig vanskelig å få tak i.

Mannen er tydelig opprørt, og hopper opp og ned mens han tenker ut hvordan han kan redde det lille dyret fra flammene.

Til slutt kommer kaninen ut fra krattet, og mannen klarer å få tak i den og holde den i armene sine.

– Han var så desperat etter å redde den stakkars lille skapningen! Jeg er så glad for at han stoppet og kunne hjelpe kaninen, skriver en som kaller seg Mitzi på Twitter om episoden.

Mondos Beach

Kraftig og tett røyk langs Mondons Beach.

Foto: Mark Ralston / AFP

Storbrann

Brannene som startet mandag har i løpet av de siste dagene spredt seg over et stort område, og lagt et område på over 320 kvadratkilometer i aske.

Politiet går nå fra dør til dør i boligområdene som trues, og kjører i tillegg rundt med høyttalere for å oppfordre folk til å evakuere, skriver NTB.

Bilde av skogbranner i California tatt fra den internasjonale romstasjonen ISS

Bilder tatt fra den internasjonale romstasjonen, publisert på sosiale medier av astronauten Randy Bresnik, viser røyk som stiger opp fra skogbrannene i det sørlige California.

Foto: Nasa / Reuters

Hundrevis av hus har brent ned i området nord og øst for Los Angeles i California. Brannvesenet sier brannene er utenfor kontroll på grunn av sterk vind og tørke. Vindstyrken er varslet å komme opp i 130 km/t.

  • Les mer:
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt