Hopp til innhold

Vennegjeng massakrert på kafé

Elleve personer i samme vennegjeng ble drept da de feiret bursdag på La Belle Equipe café i Paris. Vennene ble ofre for terroristenes brutale angrep mot uskyldige sivile.

FRANCE-SHOOTING/

SØSTRE I DØDEN: Søstrene Houda og Halima Saadi ble to av Paris-terrorens ofre. De ble drept på La Belle Equipe café.

Foto: scanpix

Idet to menn tømte sine skarpladde våpen, ble bursdagen forvandlet til en slagmark. Da terroristene sluttet å skyte, var gulv og vegger dekket av blod.

Bursdagsfeiring

Vennene var ute for å feire 35-årsdagen til servitøren Houda Saadi, som hadde invitert sine nærmeste venner og familie til et spesielt måltid fredag kveld, skriver Daily Mail.

Flere av cafégjestene var kolleger og jobbet på Café des Anges, eller Englenes café, som ligger i nærheten av La Belle Equipe café. I tillegg til gode kolleger var Houda Saadi sammen med to brødre og sin 36 år gamle søster Halima, som var mor til to små gutter.

De ante fred og ingen fare da de væpnede mennene uten forvarsel åpnet ild.

– Jeg knelte i blodet

Da drapsmennene hadde tømt sine dødelige våpen, var de fleste i vennegjengen utryddet.

Jeg knelte i blodet, holdt henne og sa: «Ikke vær redd»

Tobarnsfar Karim (38) overlevde café-massakren

Den ene av de to søstrene døde i caféen. Den andre ble forsøkt gjenopplivet. En 38 år gammel tunisisk tobarnsfar deltok i livredningsarbeidet.

– Jeg knelte i blodet, holdt henne og sa: «Ikke vær redd». Pusten hennes var svak. Det hørtes ut som hun sov. Jeg vet ikke om hun så meg. Det var ingenting jeg kunne gjøre, forteller 38 år gamle Karim, til Daily Mail.

Paris-terror

UNGE OFRE: Av de 19 dødsofrene på La Bella Equipe café, var elleve i samme vennegjeng, blant andre søstrene Houda (35) og Halima (36) Saadi.

La seg ned, overlevde kuleregn

Søstrenes brødre, Khaled og Bashir, var også til stede i caféen. Brødrene overlevde på mirakuløst vis, og forsøkte desperat å redde sine søstre da våpnene endelig stilnet.

– Jeg lå på gulvet i håp om å unngå kulene. Da jeg hørte at det ikke var mer skyting, løftet jeg hodet. Så begynte de å skyte igjen, og jeg måtte gjemme meg. Det varte i om lag ett minutt, men det føltes veldig lenge, forteller Khaled.

Da jeg hørte at det ikke var mer skyting løftet jeg hodet. Så begynte de å skyte igjen

Khaled, bror til søstrene som ble drept på caféen

Han forsøkte å snakke med søsteren for å holde henne våken. Hun døde senere på sykehuset.

Laster Twitter-innhold

«Jeg elsker deg, hvil i fred»

Et annet offer for den brutale nedslaktingen var Michelli Gil Jaimez, en 27 år gammel meksikansk kvinne som hadde bodd i Paris i tre år og jobbet på La Belle Equipe.

Hun hadde nylig forlovet seg med en italiener, som på Facebook skrev en siste hilsen: «Jeg elsker deg, min kjærlighet. Hvil i fred. Michelli var solen på denne restauranten, selv når det var regn», skrev Juan (34), ifølge Daily Mail.

Michelli (27) var solen på denne restauranten, selv når det var regn

Juan (34) mistet sin forlovede i café-massakren

I alt 19 personer mistet livet på La Bella Equipe café. De fleste av de som ble drept i café-massakren var unge mennesker.

I dag henger bilder av ofrene på cafédøren for å hedre deres minne.

TOPSHOTS-FRANCE-ATTACKS-PARIS

Mange franskmenn har tent lys og lagt lagt ned blomster til minne om de 129 terrorofrene.

Foto: LOIC VENANCE / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump i retten i bedragerisak: - Heksejakt

– Dette er den største heksejakta nokon gong, sa tidlegare president i USA, Donald Trump då han møtte i retten i New York i dag. Retten skal behandle eit sivilt søksmål om bedrageri.