Arresterte i Tyskland knyttes ikke til Paris-terror

Sju personer ble pågrepet i byen Ahlsdorf nær Aachen i Tyskland i dag, mistenkt for å ha vært delaktig i Paris-terroren. Nå sier tyske myndigheter at de trolig ikke kan knyttes direkte til disse angrepene.

Politiaksjon i Ahlsdorf utenfor Aachen.

Politiet stengte flere gater under aksjonen i Ahlsdorf utenfor Aachen i dag, der sju personer ble arrestert.

Foto: Hermann J. Knippertz / Ap

Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière sier i kveld at saken mot de sju ikke er ferdig etterforsket, men at det virker som at de arresterte ikke har hatt direkte med angrepene i Paris å gjøre. En talskvinne for politiet sier til Reuters i kveld at alle de sju arresterte skal settes fri.

– Vi har mottatt meldinger som tyder på at en av rømlingene fra Paris kan være i området, sa en talsmann for tysk politi tidligere i dag.

Jaktet på Abdeslam

Politiet trodde trolig at de var på sporet av Salah Abdeslam, terroristen som overlevde angrepene i Paris, men det ble snart klart at han ikke var blant de arresterte.

Politiet bekreftet tidligere i dag at de hadde arrestert to kvinner og én mann i 09.30-tiden tirsdag, men ville ikke si noe mer enn at de var utenlandske statsborgere. Det ble ikke gitt opplysninger om de fire andre som ble arrestert.

Øyenvitner sier de tre kom fra et arbeidsledighetskontor i byen, skriver NTB. Ifølge tyske Achener Zeitung satt de tre i en bil da de ble pågrepet.

Byen Ahlsdorf ligger i nærheten av Aachen vest i Tyskland, nær grensen til Belgia og Nederland.

Minst én på frifot

Siden fredag har fransk politi satt inn støtet for å pågripe flere gjerningsmenn etter terrorangrepene i Paris. Selv om syv av de mistenkte terroristene ble drept i angrepet fredag, mener politiet minst én gjerningsmann fortsatt er på frifot.

Den franske statsministeren Manuel Valls sier at de ikke vet hvor mange som er involvert i planleggingen og utføringen av terrorangrepet i Paris.

Salah Abdeslam er etterlyst internasjonalt, mistenkt for å ha vært direkte involvert i fredagens angrep i Paris. Hans ene bror antas å ha sprengt seg selv i lufta under angrepet, den andre ble pågrepet i Belgia etter terrorangrepene, men ble mandag sluppet fri.

Fransk politi etterforsker også opplysninger om at enda en terrorist kan være på flukt.

Flere vitner skal ha fortalt at det satt tre menn i bilen Brahim og Salah Abdeslam skjøt fra. Tredjemann er ikke identifisert og kan være på flukt, ifølge Le Monde.

To siktet for tilknytning til angrepene

Så langt er 16 personer pågrepet i forbindelse med terroren i Paris, melder politiet i Frankrike. Politiet skal ha gjennomført 104 aksjoner, og beslaglagt seks våpen siden landet erklærte unntakstilstand lørdag, skriver nyhetsbyrået Ap.

– Jeg kan ikke si mye om etterforskningen, men den går raskt framover, sier Cazeneuve til kanalen.

I helgen ble også syv personer pågrepet i Belgia, mistenkt for tilknytning til fredagens terrorangrep i Paris. Fem av disse er nå sluppet fri, og to er siktet for å være en del av et terrornettverk med tilknytning til terrorangrepene i Paris.

Tre pågrepet i Tyskland for Paris-terror

SISTE NYTT

Siste nytt

Blinken: – Diplomatiet fortsetter, USA vil svare på russiske sikkerhetskrav

Russland og USA vil fortsette å snakke om Ukraina-konflikten og om russiske sikkerhetsgarantier. Det sa utenriksministrene Sergej Lavrov og Antony Blinken etter møtet i Genève i dag.