NRK Meny
Normal

Veronique (54) døde i terrorangrepet: - Hun var tørst på livet

Hun jobbet for en bedre verden. Ved et barnehjem i Madagaskar kjempet Véronique Geoffroyde Bourgies (54) barnas sak. På ferie i Paris ble hun offer for terror.

Veroniqe var en av ofrene for terror i Paris

TERROROFFER: Véronique Geoffroyde de Bourgies kjempet barnas sak på Madagaskar, men ble offer for terror på ferie i Paris. – En forkjemper for rettferdighet og fred har blitt frarøvet livet av feige terrorister, sier Véroniques venninne.

Foto: Privat

«Takk for hva du har gjort i mitt hjemland. Vi vil alltid ha deg i våre hjerter».

Kondolansene er mange etter at den franske humanitærarbeideren Véronique Geoffroyde Bourgies ble skutt og drept. Sammen med 128 andre fikk hun livet revet bort under terrorangrepene i Paris fredag kveld.

– Véronique var tørst på livet. Hun hadde godt humør, smilte og var full av energi, sier venninnen Patiricia til Le Figaro.

Bygde brønner og startet barnehjem

Bourgies var journalist, men sluttet sin karriere i Le Figaro for å satse på bistandsarbeid. I 2004 stiftet hun foreningen og barnehjemmet Zazakely Sambatra på Madagaskar.

Veroniqe er en av terrorofrene etter angrepene i Paris

GA ALDRI OPP: Véronique Geoffroyde Bourgies (54) kjempet for å bedre barns vilkår på Madagaskar.

Foto: Privat

– Det var hennes livsverk. Véronique hadde et stort hjerte og et utømmelig engasjement. Ingenting kunne stoppe henne, sier venninnen Valerie til den franske avisen.

Gjennom foreningen Zazakely Sambatra, som på gassisk betyr «glade barn» skulle Bourgies gi muligheten for adoposjoner av barn fra den afrikanske øyrepublikken.

– Hun elsket Madagaskar og menneskene der, og lærte seg gassisk flytende for å kunne kommunisere med lokalbefolknigen, sier venninnen.

Bourgis skal også ha lagt ned en stor innsats i å forbedre forholdene lokalt. I 2007 var hun med å fornye en barneskole i Antanety.

– Hun bygde sanitæranlegg og gravde vannbrønner i landsbyene. Veronique kjempet for fattige barns rett til et godt liv. Barnehjemmet ble et velferdssenter som tilbød medisiner, rent drikkevann og skolegang, forteller venninnen.

Barnehjem på Madagaskar

LØFTET FORHOLDENE: - Véronique hadde et stort hjerte og et utømmelig engasjement, sier venninnen Patricia til Le Figaro. Her fra barnehjemmet Zazakely Sambatra.

Foto: Barnehjemmet Zazakely Sambatra

– Full av fred og kjærlighet

Veronique adopterte selv to barn fra øya hun elsket. Barna Diego og Melissa må nå nok en gang leve uten en mor.

– Hun levde for jobben sin. Hun snakket om humanitærprosjektene, og om hvordan hun kunne tenke seg å bli gammel på Madagaskar, sier venninnen Beatrice til den franske avisen.

Men fredag kveld tok livet en brå vending. Midt i middagen på kafeen La Belle Epoque ble Veronique offer for terrorhandlingene som rammet Paris. På terrassen vendt mot gaten ble hun truffet av skuddene som ble avfyrt.

Den franske bistandsarbeideren mistet livet på ferie i eget hjemland.

«Du var full av fred og kjærlighet. Din innsats for menneskeheten vil aldri glemmes», skriver en på kvinnens facebookside.

Venninen Mariette karaktereriserer terrorhendelsene som «meningsløse».

– En forkjemper for rettferdighet og fred har blitt frarøvet livet av feige terrorister. Men ingenting kan knekke din innsats. Engasjementet ditt for barnas rett vil leve videre, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt