NRK Meny
Normal

Ung kvinne knivdrept på Vestbredden

En 25 år gammel kvinne har blitt drept under et av flere knivangrep på Vestbredden mandag. Den palestinske gjerningsmannen såret to andre israelere før han selv ble skutt av en vakt ved bosettingen.

Israelsk kvinne knivdrept på Vestbredden

Israelske politimenn holder vakt ved åstedet der en 25 år gammel kvinne ble knivstukket og drept ved bosettingen Alon Shvut på Vestbredden.

Foto: RONEN ZVULUN / Reuters

– Ambulansepersonell har bekreftet at en ung kvinne er død, opplyser den israelske ambulansetjenesten til nyhetsbyrået AFP.

Den 25 år gamle kvinnen ble knivstukket og drept av en palestinsk gjerningsmann ved den jødiske bosettingen Alon Shvut sør på Vestbredden.

Gjerningsmannen skal ha kommet kjørende i en bil til et bussholdeplass hvor kvinnen befant seg med to andre personer. De to mannlige ofrene er fraktet til sykehuset med stikkskader, melder BBC.

Den palestinske gjerningsmannen ble selv ble skutt av en vakt ved bosettingen. Mannen ble brakt til sykehuset etter å ha blitt alvorlig skadd. Han døde senere av skadene, melder helsepersonell ved et sykehus i Jerusalem.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Sterke spenninger på Vestbredden

Bare timer tidligere før angrepet ved Alon Shvut, ble en soldat angrepet med kniv og kritisk skadd i Tel Aviv. Soldaten døde på sykehuset mandag kveld.

Den mistenkte ble arrestert på stedet og politiet beskrev mannen som «tilsynelatende en palestiner fra Nablus-området som oppholder seg ulovlig i Israel».

Forrige uke drepte en palestiner to israelere da han kjørte en bil inn i en folkemengde.

Den siste tiden har det også vært sterke spenninger mellom israelsk politi og den palestinske befolkningen både i Øst-Jerusalem og på Vestbredden.

I helgen ble en 22 år gammel israelsk-arabisk mann fra landsbyen Kfar Kana skutt og drept av israelsk politi, skriver NTB.

Det er to forskjellige versjoner av hendelsesforløpet som førte til at Khayr al-Din al-Hamdan ble drept. Ifølge en israelsk polititalsmann forsøkte 22-åringen å hindre politiet fra å pågripe en slektning. Han ble skutt og drept da han truet politiet med kniv, opplyser polititalsmannen.

AFP skriver derimot at et privat overvåkingskamera viser at al-Hamdan prøvde å knuse ruta på en politibil. Da politiet kom ut av bilen, trakk han seg tilbake, men en av politifolkene fulgte etter ham og skjøt ham med en pistol. Deretter trakk de ham inn i bilen og kjørte. al-Hamdan døde på sykehuset.

Drapet førte til at flere israelske-arabere tok til gatene for å demonstrere mot politiet.

– Dra til Gaza!

Statsminister Benjamin Netanyahu har svart med å oppfordre demonstrantene til å forlate Israel, melder NTB.

– Til alle dere som demonstrerer, roper anklager mot Israel og støtter en palestinsk stat. Jeg kan si én ting: Dere kan gjerne flytte dit, til den palestinske selvstyremyndigheten eller til Gazastripen, sa Netanyahu under et møte med parlamentarikere fra Likud mandag.

– Jeg kan love dere at den israelske staten ikke kommer til å hindre dere, føyde han til.

Arabere utgjør 20 prosent av Israels befolkning. En kjent arabisk parlamentariker, Ahmad Tibi, mener at Netanyahus uttalelse viser at han har «gått helt av skaftet.»

– Slike ting har aldri noen israelsk leder sagt tidligere, verken Menachm Benin eller Yitzhak Shamir, sier Tibi til Reuters.

Netanyahu ga mandag også ordre om harde reaksjoner etter de to knivangrepene. Blant annet skal husene til de palestinske gjerningsmennene rives.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt