Normal

Ukraina gir opp Debaltseve

Ukrainske regjeringsstyrker trekker seg ut av den østlige byen Debaltseve. Meldinger fra prorussiske styrker sier at hundrevis av ukrainske soldater overgir seg.

Soldat og ødelagte bygninger

En prorussisk soldat satt tirsdag og så ut på den istykkerskutte restene av Nikishine, en liten landsby rett utenfor Debaltseve.

Foto: Baz Ratner / Reuters

– I Debaltseve overgir ukrainske styrker våpnene sine i stor stil. Det er snakk om hundrevis av mennesker, sier den prorussiske lederen Maksim Leshchenko til separatistenes nyhetsbyrå DAN.

Byen har de siste ukene vært omringet av prorussiske separatister og det har rast harde kamper både i og rundt byen.

I går ble det meldt om harde gatekamper mellom regjeringsstyrker og opprørere inne i byen.

Bekrefter tilbaketrekking

Også den ukrainske parlamentarikeren Semen Semenchenko bekrefter at ukrainske styrker er i ferd med å trekke seg ut av byen.

Tilbaketrekkingen foregår på en planlagt og velorganisert måte, sier Semenchenko som leder en regjeringsvennlig paramilitær styrke i området.

Semenchenko sier også at opprørere har forsøkt å hindre tilbaketrekkingen.

Brudd på våpenhvilen

Ukraina skal ha hatt rundt 8000 soldater ved Debaltseve, som er et strategisk viktig jernbaneknutepunkt midt mellom Donetsk og Luhansk.

Kampene rundt Debaltseve har rast i flere uker og stoppet ikke opp til tross for våpenhvilen som trådte i kraft lørdag kveld.

Det er også meldt om brudd på våpenhvilen andre steder i det østlige Ukraina, men de hardeste kampene denne uken har vært rundt Debaltseve.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt