Hopp til innhold

Tyskland: Mann pågrepet mistenkt for å ha planlagt terrorangrep

En 32 år gammel mann fra Iran ble sent lørdag kveld pågrepet av tysk politi, mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep med giftstoffer.

zSAo8Ao0H4E

PÅGREPET I EN STOR AKSJON: På grunn av de biologiske og kjemiske farene var beskyttelsesdrakter brukt under pågripelsen.

Foto: Christoph Reichwein / DPA

Tungt væpnede politifolk fra spesialstyrken stormet sent lørdag kveld en bygård i Castrop-Rauxel. Politifolkene var kledd i beskyttelsesdrakter, skriver tyske Bild.

Ifølge avisen kamuflerte spesialstyrken seg ved å bruke brannbiler til stedet.

Kort tid etter stormingen førte politiet to unge menn ut av bygningen. Den ene i bare boksershorts og med en skinnjakke over skuldrene, den andre i T-skjorte og boksershorts.

Den mistenkte mannen ble pågrepet i sin leilighet i Castrop-Rauxel lørdag kveld.

Mistanke om terrorplanlegging

Den ene mannen, en 32 år gammel iransk statsborger, er mistenkt for å ha skaffet seg de dødelige giftstoffene cyanid og ricin, for å bruke i en terrorhandling. Det sier tysk påtalemyndighet i en uttalelse natt til søndag.

– Personen er mistenkt for å ha forberedt en alvorlig voldshandling som ville vært farlig for samfunnet, opplyser påtalemyndigheten.

Ifølge Bild skal det planlagte angrepet være islamistisk motivert, og begge mennene skal være varetektsfengslet.

Avisen skriver videre at etterforskerne finkjemmer iranerens leilighet for å sikre giftstoffene og andre bevis.

AGyMPhWytHI

En av de to mennene som ble pågrepet da politiet gikk til aksjon i Castrop-Rauxel. Det er uklart hvem av de to som er hovedmannen.

Foto: Karsten Wickern / DPA

Pågrepet etter tips

Det nasjonale, tyske kriminalpolitiet skal ha etterforsket den terrormistenkte i flere dager. De tyske sikkerhetsmyndighetene skal ha fått advarsel fra «en venn av den hemmelige tjenesten» om at det var fare for et kjemisk bombeangrep, skriver Bild.

Før tilslaget mot den mistenkte var det stor bekymring for at politifolk og andre nødetater skulle bli utsatt for giftene. Det ble lagt planer for å rense dem ved den lokale brannstasjonen.

Eksperter fra Robert Koch Institute var på stedet som rådgivere på grunn av de biologiske og kjemiske farene for nødetatene.

Å forberede alvorlige voldshandlinger som setter staten i fare har ifølge Bild en strafferamme i Tyskland på inntil ti år.

Også i 2018 ble en mann arrestert etter mistanke om å gjennomføre en terroraksjon med ricin. Denne mannen ble i mars 2020 dømt til ti års fengsel.

SISTE NYTT

Siste nytt