NRK Meny
Normal

Tyrkia nekter å ha stengt luftrom

Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan benekter at Tyrkia har stengt luftrommet sitt for flygninger til og fra Nord-Irak.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan

Tayyip Erdogan vil slå ned PKK-geriljaen og har innført økonomiske sanksjoner mot grupper som støtter den, men han har ikke stengt luftrommet.

Foto: BURHAN OZBILICI / AP

Han sier også at det ennå ikke er satt i verk sanksjoner mot dem som støtter PKK-geriljaen i Nord-Irak.

Tidligere i dag meldte NTV Television at Tyrkia hadde stengt luftrommet sitt for fly til og fra Nord-Irak for å hindre forsyninger til kurdiske grupper i Nord-Irak, men stasjonen oppga ingen kilder, og meldingen ble heller ikke bekreftet av andre.

Det ble antatt at stengningen  var rettet både mot den kurdiske PKK-geriljaen og den kurdiske administrasjonen som Ankara mener gjør for lite for å bekjembe geriljaen, men det var ikke klart om stengningen også rammet amerikanske militærfly som har fått operere mellom Irak og NATO-landet Tyrkia.

Økonomiske sanksjoner

Den tyrkiske regjeringen sa i går at den vil innføre økonomiske sanksjoner mot grupper som støtter PKK-geriljaen, men det var ikke klart hvilke grupper det gjelder eller hva sanksjonene vil gå ut på.

- Jeg kan ikke oppgi hvilke virkemidler vi tenker på, men de er direkte rettet mot PKK og dem som støtter dem, sa en talsmann for regjeringen.

Tyrkiske medier har nevnt et flyforbud som et mulig virkemiddel, sammen med ulike former for restriksjoner på transport over grensen mellom Tyrkia og Nord-Irak

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt