Tvunget til å ta eksamen i trusa

Etter en rekke avsløringer av storstilt eksamensjuks i India, har Forsvaret tatt i bruk et uvanlig virkemiddel for å forhindre juksing.

Eksamen i Bihar i India

IKKE PLASS TIL JUKSELAPPER: De rundt tusen inderne som ønsket å bli rekruttert til Forsvaret måtte ta en skriftlig eksamen ute på et jorde i bare trusa.

Foto: STRDEL / Afp

Ifølge The Guardian måtte de mannlige rekruttene i Bihar i India ta eksamen i underbuksa, slik at eksamensinspektørene skulle slippe å kroppsvisitere de rundt tusen kandidatene.

– Vi hadde ingen annen mulighet enn å følge pålegget, selv om vi syntes det var litt merkelig, sier en av eksamenskandidatene til the Indian Express.

I fjor avslørte mobilvideo storstilt eksamensjuks på en skole i samme delstat.

Ifølge The Guardian arresterte politiet i Bihar i fjor rundt tusen aspiranter etter at de betalte andre personer for å ta eksamen i deres navn.

Juks i skoleeksamen

Familiemedlemmer ble avbildet idet de klatret på skolevegger i Hajipur, Bihar i India 18. mars i fjor, for å gi jukselapper til sine håpefulle som tok eksamen på innsiden.

Foto: Ap

.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt