NRK Meny
Normal

TV-stasjoner «svartelister» Trump-rådgiver

NEW YORK (NRK): CNN og MSNBC nekter å intervjue Kellyanne Conway i sine programmer fordi de mener at hun ikke er troverdig.

Kellyanne Conway

Kellyanne Conway ledet Donald Trumps valgkamp i fjor høst.

Foto: Evan Vucci / AP

Kellyanne Conway

Kellyanne Conway er fortsatt velkommen på den konservative kanalen Fox News.

Foto: AP

Programledene Mika Brzezinski og Joe Scarborough leder MSNBCs morgensending «Morning Joe», et nyhetstalkshow som går hver hverdag mellom klokken 06.00 og 09.00 (østkysttid).

«Morning Joe» er kjent for å være kritisk til president Donald Trump og den ene programlederen, Joe Scarborough, henvender seg ofte direkte til presidenten.

I flere tilfeller har resultatet av den direkte tiltalen vært at president Trump svarer på Twitter i løpet av få minutter.

Senest onsdag morgen fikk MSNBC sammen med CNN en salve fra presidenten der han sier at det ikke går an å se på programmene.

Laster Twitter-innhold

«Alternative fakta»

MSNBC-programleder Mika Brzezinski sa onsdag at de ikke lenger vil ha Kellyanne Conway som gjest i programmet, skriver Washington Post.

Hennes medprogramleder gikk enda lenger i å skjelle ut Conway.

– Vi vet at hun selv prøver å være med i programmet. Jeg vil ikke ha henne, fordi jeg ikke tror på falske nyheter eller informasjon som ikke er sann. Hver gang jeg ser henne på TV sier hun noe som er feil, sier Joe Scarborough.

Også CNN har gjort det klart at de ikke vil ha Conway med i sine programmer fordi de ikke har tillit til det hun sier.

Conway fikk et dårlig forhold til media da hun rett etter innsettelsen brukte uttrykket «alternative fakta» om hvor mange som var til stede på innsettelsesseremonien.

Denne uken mistet hun mer troverdighet da hun sa at Sikkerhetsrådgiver Mike Flynn hadde sluttet av egen vilje, mens pressetalsmann Sean Spicer sa at Flynn hadde fått sparken.

US-ONLINE-SALES-FOR-IVANKA-TRUMP-BRAND-DROP-26-PERCENT-IN-JANUAR Online Sales For Ivanka Trump Brand Drop 26 Percent In January

Støvler fra Ivanka Trumps kolleksjon på salg i butikken Century 21 i New York 10. februar. Ifølge markedsforsknings-byrået Slice Intelligence gikk salget av Ivanka Trumps kolleksjon ned med 26 prosent i januar 2017 sammenlignet med januar 2016.

Foto: Drew Angerer / AFP

Vil ha gransking etter gratisreklame

Conway er også i trøbbel med USAs føderale etikkbyrå som mener hun bør granskes for å ha gitt gratis reklame til Ivanka Trump kolleksjon av klær og smykker.

I et intervju med Fox News roste Conway snakket Ivanka Trumps motekolleksjon, og oppfordret folk til å kjøpe den..

– Nå skal jeg drive litt gratis reklame: Alle sammen, gå og kjøp det i dag, dere finner det online, sa Conway.

Uttalelsen var en reaksjon på butikkjeden Nordstroms beslutning om å slutte å selge klærne og smykkene presidentens datter har designet, angivelig på grunn av dårlig salg.

– Et klart brudd

USAs føderale etikkbyrå mener Conways uttalelse var et klart brudd på føderale etikkregler og ber Det hvite hus granske dette.

– Et klart brudd på forbudet mot å misbruke stillingen, skriver etikkbyrået i et brev til Trump-administrasjonen.

Trumps talsmann Sean Spicer opplyste i forrige uke at Kellyanne Conway hadde fått «råd» etter uttalelsen.

Dagen før Conway kom med sin «gratisreklame» kritiserte også president Donald Trump Norstroms beslutning, i en Twitter-melding der han hevdet at datteren var «urettferdig» behandlet.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt