Tusenvis tatoverer bier på kroppen etter terroren i Manchester

MANCHESTER (NRK): Folk strømmer til tatoveringsstudioene for å få tatovert en bie på kroppen. Det koster 50 pund, og pengene går til terrorofrenes familier.

Manchester-bien tatovert

SYMBOLET FOR MANCHESTER: Tatovører i Manchester tar 50 pund for å tatovere bier på folk. Pengene går til terrorofrenes familier.

Foto: Marte Halsør / NRK

– En bie på kroppen symboliserer kjærlighet til byen Manchester, forteller de to nytatoverte jentene som NRK møter i et tatoveringsstudio i den terrorrammede byen.

Lauren Lyons og Victoria Pearce viser stolt fram en overarm og to legger med bier på.

Jenter fra Manchester har tatovert bier på kroppen

STOLTE JENTER: Lauren Lyons og Victoria Pearce med ferske bie-tatoveringer utenfor Sacred Art Tattoo i Manchester.

Foto: Marte Halsør / NRK

– Siden den grusomme nyheten vil vi alle vise hvilken lidenskap vi har for Manchester. Jeg synes det er en fin ting å gjøre, sier Victoria med bier på leggene med påskriften «KJÆRLIGHET IKKE HAT».

Hun tror mange vil ta slike tatoveringer, og sier hun kjenner mange som har tenkt til det.

– Hele byen har blitt tettere knyttet sammen etter angrepet. Det gjorde vondt, det er min første tatovering, men jeg er glad, jeg føler meg som en del av byen, sier Lauren med Manchester-bie på overarmen.

Bien symboliserer Manchester

MANCHESTER-BIEN: Lauren Lyons fra Manchester tror folk vil stille seg i kø for å få bien tatovert for å vise solidaritet med terrorofrene, slik som hun har gjort.

Foto: Ventor Brewer / Sacred Art

– Jeg tipper alle kommer til å få seg en sånn. Jeg tipper det kommer til å bli køer utenfor døra her. Nå må alle støtte hverandre og glemme det grusomme og prøve å huske de gode tingene og holde sammen, sier Lauren.

En positiv ting å gjøre

Og flere er ventet til tatoveringssjappene. For på søndag kan du få Manchester-bien tatovert for 50 pund hos tatovører over hele byen, og pengene donerer de til familiene til de som ble drept i terroren mandag kveld.

En av dem som allerede opplever stor pågang er tatovør og sjef i studioet Sacred Art Tattoo, Ventor Brewer.

Tatovør donerer inntekter til terrorofre

DONERER TIL TERROROFRE: Tatovør Ventor Brewer i Manchester donerer pengene fra bie-tatoveringer til terrorofrenes familier.

Foto: Marte Halsør / NRK

– Jeg tenker at når noe slikt som dette skjer, så vil folks første reaksjon være å gjøre noe positivt. For oss som har drevet tatoveringsstudio i lokalsamfunnet i snart tjue år, var det innlysende at vi bare måtte gjøre noe.

Brewer forteller at responsen har vært overveldende og helt uventet. Studioet har fått et tusentalls henvendelser så langt.

– Folk har ringt og sendt eposter, og mange vil involvere seg eller donere. Det har bare vært positivt. Det er bare leit at vi ikke klarer å tatovere alle som ønsker det.

Facebookside for bie-tatoveringer i Manchester

Bien symboliserer Manchester

Bien ble opprinnelig brukt som et symbol for Manchester under den industrielle revolusjonen, der byen tidlig tok en ledende rolle. Byens våpenskjold fra 1842 har sju bier i seg.

– Arbeidsbien symboliserer alle som bygget byen, alle arbeiderne, utholdenheten, det harde arbeidet og dedikasjonen fra byens innbyggere. Det er et veldig positivt symbol som jeg tror folk vil bære med stolthet, sier Brewer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt