Tusenvis av turister kjemper om båtplass for å rømme jordskjelvrammet øy

Mens dødstallene etter jordskjelvet på Lombok i Indonesia stiger, venter 1200 turister på å bli evakuert fra turiststedene. Sammen med lokalbefolkningen kjemper de om plass på båter som myndighetene har sendt.

Chief Water Police of Lombok Dewa Wijaya takes a picture in front of hundreds of people attempting to leave Gili Trawangan, in Lombok

EVAKUERER TUSENVIS AV TURISTER OG LOKALE: Sjefen for havnepolitiet i Lombok, Dewa Wijaya, tar et bilde foran hundrevis av folk som forsøker å forlate Gili-øyene i Indonesia etter jordskjelvet.

Foto: Handout / Reuters

Tusenvis av turister og lokale forsøker å komme seg av de tre Gili-øyene i Indonesia.

På Gili Trawangan, en av de tre populære ferieøyene nær jordskjelvrammede Lombok, har mange tilbrakt natten ute i det fri og oppe i høyden i frykt for en tsunami.

Dagen derpå venter de tett i tett på havna for å komme seg bort fra øya med båter som myndighetene har sendt for å evakuere dem.

Laster kart, vennligst vent...

En hotel-resepsjonist forteller til CNN at folk var paniske etter skjelvet.
.
– Vi kjemper om båter nå. Alle står i kø ved havna, men det er ikke nok båter til å komme seg vekk, sier Denin Ayu med tårer i øynene.

Laster Twitter-innhold

Evakuerer tusenvis

En redningsoperasjon for å evakuere 1200 turister fra Gili-øyene er satt i gang. Øygruppen er noen få kilometer utenfor nordvestkysten av den hardest rammede øya Lombok, og er svært populær blant backpackere og dykkere.

Halo Backpacker tvitrer "Her er atmosfæren av turistevakuering i Gili Trawangan etter jordskjelvet."

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Talsperson for landets katastrofeberedskap, Sutopo Purwo Nugroho, sier at redningsmannskaper og tre skip jobber med å evakuere folk fra populære feriesteder.

Arbeidet er utfordrende, for veier og broer er ødelagte, og flere steder er vanskelige å nå.

– Vi prøvde å komme oss til flyplassen med drosje, men fant ingen, ingen transport, ingen plan for evakuering, forteller en fransk turist til Metro TV.

Terminalen på Balis internasjonale flyplass ble skadet i jordskjelvet, men rullebanen er ikke ødelagt og flyene går som normalt. Også flyplassen på Lombok opererer som normalt.

Lokale katastrofemyndigheter sier at 358 turister er evakuert så langt.

En turist er bekreftet omkommet på Bali, som ligger like ved. Rapporter om at sju indonesiske turister omkom på Gili Trawangan er ennå ikke bekreftet.

Jordskjelvet i Lombok har sendt folk ut i det fri og mange har tilbrakt natten ute mens etterskjelvene fortsatte å riste øya.

Strømmen har gått i mange områder og deler av Lombok er fortsatt uten elektrisitet mandag morgen.

Hundrevis er skadd i jordskjelv på Lombok og Bali, pasienter pleies på gata. Tallet på omkomne er oppjustert til 142.

SISTE NYTT

Siste nytt