Normal

Turister hentes hjem fra Sharm el-Sheikh

Star Tour i Danmark henter hjem 200 gjester fra den populære feriebyen Sharm el-Sheikh i Egypt. Norske Amisol lar 70 ferierende bli ut ferien, men kansellerer kommende reiser.

Turister i Sharm el-Sheikh

Turistindustrien i Egypt lider som følge av den politiske uroen i landet. Nå stanser store skandinaviske aktører trafikken til Egypt.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

Grunnen er at utenriksdepartementene i både Norge, Sverige og Danmark har skjerpet sine reiseråd for Egypt.

I det nye reiserådet fra de skandinaviske utenriksdepartementene frarådes alle opphold i og reiser til Nord-Sinai som ikke er strengt nødvendige.

Det gjelder nå også det velkjente turiststedet Sharm el-Sheikh, som ligger tre timers kjøring unna Taba hvor en bombe i februar rammet en turistbuss.

Det danske utenriksdepartementet begrunner det nye reiserådet med økt fare for terrorangrep.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Nord-Sinai, inkludert veien mellom Suez og Taba frem til og med grenseovergangen mot Israel.

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til det øvrige Egypt, med unntak av turist-områdene ved vestsiden av Rødehavet (inkludert Hurghada), Luxor og Aswan, samt transitt gjennom den internasjonale flyplassen i Kairo.

Det norske utenriksdepartementet

Kaller ferierende hjem

Star Tour i Danmark har derfor valgt å kalle 200 ferierende hjem fra Sharm el-Sheikh på grunn av det nye reiserådet. Fritidsresor, den svenske delen av konsernet, har 60 feriegjester der og gjør det samme.

Selskapet opplyser at de alltid følger utenriksdepartementenes reiseråd konsekvent og stanser alle turer til reisemål som frarådes.

Norske Star Tour kansellerte alle sine reiser til Egypt denne vintersesongen, men har fortsatt Hurghada som sommerferiemål fra mai til oktober. Det samme har Ving.

Hurghada ved Rødehavet i tillegg til Luxor og Aswan er ikke omfattet av verken det nye danske eller norske reiserådet, og turene dit går som normalt.

Apollo skulle etter planen gjenoppta reisene til Sarm el-Sheik i høst, med salgsstart i løpet av mars. Nå må trolig selskapet revurdere.

Kaller ferierende hjem

Det nye reiserådet til Nord-Sinai og Sharm el-Sheikh får imidlertid konsekvenser for reiseselskapet Amisols kunder, som har 70 reisende i badebyen.

– Det får konsekvenser for dem som skulle reist på søndag som kommer. De vil få tilbud om andre reisemål, sier daglig leder Gunder Moe i Amisol til NTB.

De som er i Sharm el-Sheikh vil fly hjem ved første anledning, som trolig blir søndag, ifølge Moe.

– Men det er ingen akutt evakuering, understreker han.

Samme beskjed gir Atlantis Rejser i Danmark, som velger å la 300 gjester bli værende resten av ferien på Sinai.

– Utenriksdepartementet sier til oss at gjestene godt kan bli der, men at vi ikke må sende nye gjester ned, sier kommunikasjonssjef Pernille Ammitzbøll i Atlantis Rejser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt