Tunisia-terrorist fortsatt på frifot

En tredje gjerningsperson som bidro til terrorgangrepet i Tunis er fortsatt på frifot, sier Tunisias president. To andre gjerningsmenn ble skutt og drept av politiet.

Ny video publisert av tunisiske myndigheter viser mennene bak terrorangrepet i Tunis, inne på museet.

INNE PÅ MUSEET: Denne videoen viser gjerningsmennene inne på Bardo-museet før angrepet. Mot slutten av videoen ser man også at gjerningsmennene møter en tredje person.

Over 20 utenlandske turister ble drept da to unge gjerningsmenn tok gisler ved Bardo-museet i hovedstaden Tunis i Tunisia tidligere denne uken.

De to ble skutt og da politi og sikkerhetsstyrker stormet museet, men Tunisias president Beji Caid Essebsi sier i dag at de to ikke var alene. Lørdag publiserte tunisiske myndigheter overvåkningsbilder som viser to gjerningsmenn på jakt etter ofre inne på museet.

– Han skal ikke få dra langt

De to, som altså ble skutt og drept, er identifisert som Yassine Laabidi (20) og Hatem Khachnaoui (26). I tillegg viser overvåkningsvideoen at terroristene møter en tredje mann, som er ubevæpnet. Flere medier har spekulert i at dette er en tilfeldig besøkende, som fikk overleve fordi han ikke var turist.

– Det er ingen tvil om at det var tre gjerningsmenn. Det viser overvåkingsbildene, sier Essebsi i et intervju med den franske TV-kanalen Europe 1 søndag.

– To av dem ble drept, og en er på frifot et eller annet sted. Men han skal ikke få dra langt, sier presidenten.

Ifølge tunisiske sikkerhetskilder var den tredje mistenkte ikke involvert i skytingen. Mannen, som var kjent som ekstremist av myndighetene, skal trolig ha hatt en mer organisatorisk rolle i terrorangrepet onsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tre personer inne på Bardo-museet

TRE PERSONER: Overvåkningsbilder fra Bardo-museet viser at terroristene møter en tredje person inne på museet.

Foto: EVN

Aksjon mot ekstremister

Lørdag etterlyste politiet i tillegg en tunisier ved navn Maher Ben Mouldi Khan, som er mistenkt for å ha medvirket til angrepet.

Det er foreløpig ikke kjent om dette er den samme mannen som president Essebsi søndag omtaler som «en tredje gjerningsperson».

Totalt 20 personer ble pågrepet i en aksjon tunisiske myndigheter omtaler som en aksjon mot ekstremisme lørdag. Rundt 10 av disse er siktet for å ha medvirket til terroraksjonen.

– Sikkerheten sviktet

Det er tidligere kjent at sikkerheten ved Bardo-museet var svært mangelfull, og at flere av vaktene som skulle vokte museet og parlamentet hadde tatt seg en kaffepause da angrepet skjedde.

Tidligere i dag slo Essebsi fast at sikkerheten sviktet.

– Sikkerheten sviktet. Politiet og etterretningen var ikke systematiske nok i sitt arbeid for å forsikre at museet var trygt, sier president Beji Caid Essebsi, uten å gå i detalj.

Essebsi understreker samtidig at politiaksjonen som ble iverksatt etter at angrepet hadde startet, var vellykket.

Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) hevdet kort tid etter terrorangrepet å stå bak aksjonen. Samtidig har Twitter-kontoer tilhørende en gruppe med tilknytning til Al Qaida i Tunisia hevdet å stå bak. De to gjerningsmennene som ble skutt og drept skal ha fått sin terrortrening i Libya.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt