Trump mer populær enn noen gang

45,8 prosent av amerikanerne sier seg fornøyd med Donald Trump som president. Det er mer enn noen gang siden han tok over som president 20. januar 2017.

President Donald Trump under pressebriefingen onsdag 1. april.

President Donald Trump under pressebrifingen onsdag 1. april. Presidenten har hatt daglige TV-opptredener under koronakrisen.

Foto: MANDEL NGAN / MANDEL NGAN

Det går frem av sammenstillingen av flere målinger tatt opp de siste dagene som nettstedet FiveThirtyEight har gjort.

45,5 prosent sa seg fornøyd med Trump som president 23. januar 2017 – tre dager etter at han hadde tatt over som president.

Frem til sist fredag var 45,5 prosent den høyeste noteringen Trump har hatt i sine drøye tre år som president.

Siden fredag har han hatt en oppslutning på 45,8, prosent i gjennomsnittet av målinger.

Donald Trump er likevel mer upopulær enn populær blant amerikanerne. 49,7 prosent sier at de ikke er fornøyd med ham.

Støtter korona-innsatsen

Oppsvinget på den generelle popularitetsmålingene de siste dagene faller sammen med at flere og flere amerikanere er fornøyd med Trumps innsats i kampen mot koronaviruset.

Daglige målinger fra RealClearPolitics viste at frem til 19. mars var det et flertall som mente han gjorde en dårlig jobb i kampen mot viruset.

De siste tolv dagene har imidlertid stemningen snudd. De siste tallene viser at 50,0 prosent er fornøyd med innsatsen og 46,7 prosent er misfornøyd.

Støtte i USA til Trumps håndtering av koronakrisen
Foto: NRK

Langt bak Bush og Obama

Popularitetstallene er likevel langt bak det hans forgjengere George W. Bush og Barack Obama opplevde i sine presidentperioder.

Etter terrorangrepene i USA 11. september 2001 sa hele 92 prosent at det president Bush gjorde en god jobb.

President Obama hadde en oppslutning på 65,4 prosent kort tid etter at han tok over som president i januar 2009.

Det var midt under finanskrisen og som med Bush i 2001, nøt Obama godt av at amerikanere gjerne støtter presidenten i krisetider.

Bak Biden på meningsmålingene

Til tross for at Trump har gått frem på popularitetsmålingene, ligger han bak Joe Biden når det gjelder hvem amerikanerne sier de vil stemme på i høstens presidentvalg.

Biden som ligger best an til å bli Demokratens presidentkandidat ved valget 3. november.

I en måling gjort for ABC News og Washington Post har Biden en ledelse over Trump på 49 mot 47 prosent blant registrerte velgere. Det er statistisk sett likt.

Samtidig viser bakgrunnstallene for målingen at begeistringen for Trump er betydelig større blant hans egne velgere, sammenlignet med Bidens støtte hos sine.

Bare 24 prosent av demokratiske velgere uttrykker sier at de er «svært entusiastiske» når det gjelder deres partis kandidat. Blant republikanerne sier hele 53 prosent at de er «svært entusiastiske» når det gjelder Trump.

SISTE NYTT

Siste nytt