Trump bryter stillheten om Comey

Donald Trump tvitrer for første gang etter den sparkede FBI-direktøren James Comeys høring i Senatet. Presidenten hevder Comey løy under ed.

Donald Trump og James Comey

BESKYLDNINGER: Donald Trump hevder Comey løy i høringen, mens Comey på sin side i høringen beskyldte Trump for å ha løyet om FBI.

Foto: GARY CAMERON / Reuters

Den avsatte FBI-sjefen James Comey svarte torsdag i over to og en halv time på spørsmål fra Senatets etterretningskomité.

Etterpå gikk Trumps advokater til angrep på Comey, og anklaget ham for å ha ulovlig lekket informasjon fra fortrolige samtaler med presidenten.

I dag bryter Donald Trump stillheten, og tvitrer om høringa.

– Tross så mange falske forklaringer og løgner, total og fullstendig oppreising, skriver trump på Twitter, og legger til:

– ... og WOW, Comey er en mann som lekker!

Laster Twitter-innhold

Oppsiktsvekkende svar

I høringen i går kom Comey med en rekke oppsiktsvekkende opplysninger.

De var blant annet knyttet til etterforskningen av tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynns forbindelser til Russland, sine egne møter med Trump og hvorfor han tror han mistet jobben 9. mai i år.

– Jeg vet at jeg fikk sparken på grunn av at noe ved måten jeg gjennomførte Russland-etterforskningen på, la press på ham eller irriterte ham på en måte, og at han valgte å sparke meg på grunn av det, sa Comey.

Ex-FBI director Comey to testify in Russia probe on June 8

HØRING: Comey svarte på spørsmål i Senatet i to og en halv time.

Foto: Brendan Smialowski / AFP

Bekreftet lekkasje

Comey bekreftet også under ed at han hadde bedt en venn lekke notatene han hadde gjort etter samtalene med Trump.

Han ville at notatene skulle havne i pressen i et forsøk på å få oppnevnt en spesialetterforsker til å etterforske innblanding fra Russland i det amerikanske presidentvalget i 2016.

– Vi vil la de ansvarlige myndigheter avgjøre om disse lekkasjene skal etterforskes, sa Trumps advokat Marc Kasowitz i går.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt