NRK Meny
Normal

Tre drept i rakettangrep i natt

Torsdag morgen gjenopptok Israel flyangrepene på Gazastripen. Samtidig meldes det om drepte på israelsk side.

De tre personene ble drept i byen Kiryat Malachi, der raketten fra Gazastripen traff en boligblokk. Byen ligger 15 kilometer nord for Gazastripen.

– Vi har tre drepte, sier Luba Samri, en talskvinne for israelsk politi. Hun opplyser at raketten traff en bygning og at ytterligere fire personer ble såret.

Det israelske forsvaret har sendt ut bilder som skal vise ødeleggelser av utskytningsramper for raketter på Gazastripen.

Bombing av rakettramper

Det er første gang det meldes om drepte på israelsk side siden Israel innledet en offensiv med en rekke luftangrep mot Gazastripen, skriver NTB.

Israel fortsatte natt til torsdag å bombe mål på Gazastripen. Målet med angrepene skal, ifølge Israel, være å få en slutt på de mange rakettangrepene fra Gazastripen.

Likevel fortsatte palestinerne å sende raketter mot Israel. I løpet av natten avfyrte de minst 40 raketter, skriver CNN.

Det er svært uvanlig at israelere blir drept i rakettangrepene fra Gazastripen. I den forrige Gaza-krigen i 2008–2009 ble 13 israelere drept totalt, mens det antas at rundt 1.300 ble drept på palestinsk side.

Fem palestinere drept torsdag

I alt 13 palestinere er drept og over 145 såret siden den israelske offensiven med flyangrep mot Gazastripen startet, ifølge det Hamas-ledede helsedepartementet på Gazastripen.

Minst fire av de drepte var sivile, mens seks av dem var militante palestinere, opplyser en Hamas-talsmann. Identiteten til de gjenværende tre ofrene – alle unge menn – var ikke umiddelbart kjent.

Israelske jagerfly angriper mål på Gazastripen.

Nett-tv: Angriper mål på Gazastripen. Reporter: Roger Sevrin Bruland.

770 raketter

Så langt i år skal det ha blitt avfyrt om lag 770 raketter mot Sør-Israel fra Gazastripen.

Den israelske offensiven skjer dessuten samtidig med at Israels forhold til Iran er svært anspent, og samtidig som palestinske selvstyremyndigheter på Vestbredden forsøker å få FNs hovedforsamling til å anerkjenne de palestinske områdene som egen stat, skriver NTB.

Israel anser det iranske prestestyret som en nær støttespiller for Hamas, som har styrt Gazastripen siden den interne palestinske konflikten i 2007.

De tre unge palestinere som ble drept torsdag morgen var medlemmer av Hamas' militære fløy, Izz el-Dine al-Qassam-brigadene. De ble truffet mens de kjørte i en motorsykkeltaxi i Khan Younis-området. .

- Angrepet mot Gaza er ingen overraskelse, det sier doktorgradsstipendiat Hanne Eggen Røislien.

– Angrepet er ingen overraskelse, sier doktorgradsstipendiat Hanne Eggen Røislien.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt