Trakk seg fra flere angrep, før de drepte Maren og Louisa

De tiltalte terroristene har gitt detaljerte forklaringer på hvordan de jaktet på ofre før de drepte Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen (24).

En av tiltalte utenfor rettsbygningen i Marokko

Rettssaken i Salé er viet stor interesse fra et internasjonalt pressekorps. En av de tiltalte utenfor rettsbygningen i Marokko, da saken ble utsatt den 2. mai i år.

Foto: NRK

NRK har fått tilgang til forklaringene de tiltalte har gitt til politiet. Her beskrives blodige detaljer etter at de ble arrestert i Marrakech og andre byer i Marokko.

I en del av forklaringen kommer det frem at de fire terroristene hadde med seg mange kniver, noen av dem store. De hadde med seg tepper og et telt.

De hadde også med seg IS-flagget som var gjort klart tidligere, og en stor machete.

De tiltalte i den grufulle drapssaken på vei inn til rettssalen for 14 dager siden da saken ble utsatt. I morgen starter den opp igjen.

I morgen starter den utsatte rettssaken etter drapene på Maren Ueland fra Bryne i Rogaland og hennes danske studievenninne Louisa Vesterager Jespersen.

Jaktet lenge på turister

De fire mennene jaktet lenge på ofrene sine. Politiforklaringen beskriver hvordan de kom til fjellområdet fredagen, to dager før drapene ble begått.

Ifølge politiets referat overvåket de denne dagen et stort område og speidet etter vestlige turister, inntil det tilfeldig dukket opp to vestlige turister på sykkel.

De lot dem gå og valgte å overnatte ved en foss.

Bestemte seg for å drepe flere

Lørdag 15. desember oppholdt de seg fortsatt i fjellområdet og filmet seg selv og ropte jihadistiske slagord.

Ifølge politireferatene fant terroristene to vestlige turister som hadde med seg tre turistguider. De bestemte seg for å drepe dem, men så trakk de seg fordi det var marokkanere med.

Minnested Marokko

Minnestedet i Marokko etter de to drepte jentene.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

De fortsatte oppover og bestemte seg for å lage en video der de filmer de brutale handlingene for siden å vise dem på sosiale medier.

På drapsdagen søndag var de igjen på jakt etter vestlige turister for å drepe dem.

De traff en ny gruppe turister, men igjen trakk de seg fordi de hadde med seg fire marokkanske turistguider.

Forberedte skjulested

I referatene står det videre:

En av de fire terroristene dro på søndagen tilbake til Marrakech for å se etter et skjulested.

Disse tre mennene er etterlyst etter Marokko-drapene

Younes Ouzyad, Abdesamad El Joud og Rachid Afati ble pågrepet i en buss ved bussholdeplassen Place Al Mourabitine i sentrum av Marrakech.

De tre fortsatte oppover, men så ble skoen til en av dem ødelagt. På deres vei traff de en vestlig turist, men han fortalte at han var muslim så de ombestemte seg.

Så traff de en annen, en gammel mann. De stoppet ham og de holdt ham fast for å drepe ham med kniv. De forklarer at de ikke klarte å gjennomføre handlingen.

Seinere på kvelden passerte Maren og Louisa dem. Deretter fulgte de tiltalte sporene deres og bestemte seg for å ta dem seint på natten. De overvåket dem for å drepe dem.

Midt på natta lagde de en lyd for å lokke dem ut av teltet.

De planla et angrep og gjennomførte de bestialske handlingene.

Den ene terroristen filmet og de fikk seinere publisert videoen på sosiale medier.

Drapene sjokkerte

Rettssaken mot de 24 tiltalte mennene ble satt i Salé, nabobyen til Marokkos hovedstad Rabat, 2. mai. Den ble imidlertid utsatt til 16. mai grunnet mangel på forsvarere.

Minneprotokoll for Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen

Minneprotokoll for de drepte jentene Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen.

Foto: Nils Fridtjof Skumsvoll / NRK

Maren Ueland og hennes danske studievenninne var på tur i Atlasfjellene da de funnet drept ved byen Imlil 17. desember i fjor.

Drapene er omtalt som en terroraksjon og sjokkerte hele Marokko så vel som i de to kvinnenes hjemland.

LES OGSÅ: Sveitser dømt etter dobbeltdrapet i Marokko

– Vondt å få vite om dommen i mediene

SISTE NYTT

Siste nytt