Hopp til innhold

– Vondt å få vite om dommen i mediene

Familien til Maren Ueland fikk ikke forvarsel om at en mann var dømt i drapssaken, men ble informert gjennom mediene. – Svært uheldig, sier bistandsadvokaten.

Maren Ueland

REAGERER: Familien til Maren Ueland fikk vite om dommen gjennom mediene.

Foto: Privat

Fredag formiddag kom nyheten om at en 33 år gammel sveitser er dømt etter dobbeltdrapet i Marokko. Flere medier varslet om dommen gjennom nyhetsvarsler direkte til mobilen.

– Det kom overraskende på moren. Det var også på denne måten at moren fikk vite om drapet på datteren. Fra medier på nett, sier bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen.

Ragnar Falck Paulsen, advokat

Advokat Ragnar Falck Paulsen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Han mener en slik plutselig informasjon er ødeleggende for familiens sorgprosess.

– Folk forstår nok at dette blir en retraumatisering av det som har skjedd. De hadde ikke anledning til å forberede seg på nyheten.

Familien syns ansvarlige skal straffes

Mannen som nå er dømt, ble arrestert i begynnelsen av januar. Det var da uklart hva slags rolle han skulle ha hatt i forbindelse med drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) før jul.

Bilder av studentene Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen (24)

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble drept da de var på fottur i Marokko.

Foto: Anne Lognvik

– Familien er klar på at de ansvarlige som står bak drapene, enten indirekte eller direkte, skal straffes. Og de syns det er på sin plass at dette skjer, sier Paulsen.

33-åringen er ikke dømt for å ha hatt noe med selve drapene å gjøre, men er funnet skyldig i tre forhold: Å ha deltatt i en terrororganisasjon, å ha forsvart terror og for ikke å ha meldt ifra om en kriminell handling.

Familien venter for tiden på mer informasjon fra marokkanske myndigheter om selve hendelsesforløpet i forbindelse med drapene.

Kripos: – Forstår at det er belastende

Kripos var heller ikke blitt informert om dommen av marokkanske myndigheter og hadde derfor ingen mulighet til å varsle de pårørende.

Axel Wilhelm Due

Axel Wilhelm Due i Kripos.

Foto: KRIPOS

– Vi har stor forståelse for at de pårørende syns det er belastende å få informasjon om en slik dom gjennom mediene, sier Axel Due som er kommunikasjonsrådgiver i Kripos.

Kripos vil ikke kommentere dommen og henviser til marokkanske myndigheter.

– Fordi det er en marokkansk dom, er det riktige å la dem kommentere den, sier Due til NRK.

LES OGSÅ: