Hopp til innhold

Tolv militante drept i Pakistan

Minst tolv militante islamister ble drept i et amerikansk droneangrep nordvest i Pakistan lørdag, opplyser pakistanske sikkerhetskilder.

Amerikansk droneangrep

En amerikansk predatordrone flyr over Kandahar, sør i Afghanistan i januar i år.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

To førerløse amerikanske fly, såkalte droner, skal ha avfyrt fire raketter mot bygninger der militante islamistene oppholdt seg. Området dronene siktet mot har også blitt brukt som treningsleir for militante islamister, ifølge offisielle kilder.

– Angrepet skjedde i landsbyen Dwasarak, 40 kilometer vest for Wana, den største byen i stammeområdet Sør-Waziristan, opplyser en pakistansk sikkerhetsoffiser til nyhetsbyrået AFP.

Etter angrepet omringet militante landsbyen, og tvang beboerne til å holde seg innendørs.

Tolv militante drept

Umiddelbart etter eksplosjonen var det ikke klart hvor mange som var drept, eller om det var noen «mål av høy verdi» blant de drepte. Det ble først opplyst av minst 16 personer mistet livet i angrepet, men dette er nå nedjustert.

– Minst tolv militante ble drept i angrepet, sier han, ifølge AFP, og legger til at to droner avfyrte fire raketter mot bygningene.

Flere pakistanske sikkerhetkilder, både i Wana og i Peshawar, har bekreftet angrepet og dødstallet, skriver AFP.

Drepte islamistleders menn

Flere kilder opplyser at soldater som tilhører den lokale lederen Maulana Halimullah ble drept i angrepet.

Dette er andre gang på kort tid at amerikanske droner angriper hans menn. I slutten av juni mistet han seks av sine soldater i et liknende angrep i byen Karikot, som ligger om lag ti kilometer sørvest for Wana, skriver BBC.

Det amerikanske forsvaret bekrefter aldri slike droneangrep, men deres styrker og CIA som opererer i Afghanistan, er de eneste som benytter førerløse fly i regionen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt