NRK Meny
Normal

To personer spiddet under okseløp

To personer ble spiddet av oksene i Pamplona i dag, i det andre løpet i årets San Fermin-festival. Til sammen er over seksti personer såret under festivalen.

En ung mann stanges av en okse i Pamplona

En ung mann blir stanget ned av en okse under torsdagens okseløp i Pamplona. Festivalen startet tirsdag, og allerede er over 60 personer såret.

Foto: ELOY ALONSO / Reuters

Løpet varte i underkant av fire minutter. TV-bilder viser hvordan en ung mann blir spiddet i brystet av en okse. Mannen falt ned på bakken, hvor han ble liggende.

Fernando Boneta, lege ved Navarra sykehus, forteller til nyhetsbyrået AP at mannen er alvorlig skadd. En annen mann ble spiddet i det venstre låret, men skadene skal være mindre alvorlige.

Det er ikke kjent hvilket land de to kommer fra.

Les også: Nedgangstider for spanske okseløp

Tusenvis deltok

I tillegg skal fire personer ha blitt såret da de snublet og falt under løpet. Disse får behandling på sykehus, stort sett for skrubbsår.

Tusenvis av mennesker tok del i det livsfarlige løpet, som går ut på å løpe fra oksene gjennom Pamplonas gater.

Okseløpene i Pamplona er en av Spanias mest berømte festivaler, og allerede under første løpet ble 60 personer såret . Løpene blir direktesendt på spansk fjernsyn.

Video Okseløp i Pamplona - dag 1

Nett-TV: Onsdagens løp i Pamplona.

Bare MÅ gjøre det

En 18 år gammel deltaker fra Melbourne i Australia endte opp med tre benbrudd i ryggen, og en 20 år gammel spansk mann fikk en øyeskade i onsdagens løp.

Turist Jack Harrington prøvde å forberede seg mentalt på det som skulle skje før løpet.

– Det ser veldig spennende ut. Det er en av de tingene man har på listen over hva man må gjøre i livet. Jeg vil gjerne krysse det av listen, sier den 62 år gamle tannlegen fra California.

Les også: Peta protesterer mot okseløp

Overveldende

En annen turist, Peter Rostow, løp ved siden av oksene under løpet onsdag.

– Jeg var overrasket over hvor fort oksene løp. De løp hundre ganger raskere enn jeg trodde de kom til å gjøre. Jeg var ikke forberedt på verken det, den overveldende lukten av oksene, lydene eller frykten, sier han.

Okseløpene starter klokken 08 om morgenen, og er høydepunktet under festivalen. Etter løpet følger en lang dag, og natt, med festing.

Ett dødsfall på 15 år

Oksene blir slaktet om kvelden, og servert til festivaldeltakerne i Pamplonas restauranter.

Hvert år blir mange såret under festivalen, de fleste fordi de faller i kaoset og blir trampet på, men noen blir også spiddet av oksene.

Under fjorårets festival omkom en deltaker etter å ha blitt spiddet av en okse .

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt