To pågrepet for terrorplanlegging i Berlin

250 politifolk var involvert i en aksjon mot mistenkte terrorister i Berlin natt til fredag. To personer ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt terrorangrep i Syria, melder tyske medier.

Tysk politi raidet et lokale i Berlin, og anholdt to menn mistenkt for å støtte IS.

VIDEO: Omtrent 250 politifolk var involvert i aksjonen fredag morgen, hvor politiet stormet minst elleve bygninger i Berlin.

Det tyske nyhetsbyrået DPA melder at to personer er pågrepet for å ha planlagt et større terrorangrep i Syria. Tre andre personer ble også avhørt av politiet, men de ble så sluppet fri.

Det skal ikke være noe som tyder på at de to mennene, som er 41 og 43 år gamle, skal ha planlagt et angrep i Tyskland, melder NTB.

41-åringen skal være en selvutnevnt "emir" med tyrkisk bakgrunn. Han skal være lederen av en islamistisk gruppe i Berlin som består hovedsakelig av tyrkiske og russiske statsborgere av tsjetsjensk og dagestansk opprinnelse.

Politiet har også arrestert en mistenkt jihadist i Wolfsburg på torsdag, skriver den tyske avisen Berliner Zeitung.

Myndighetene i Tyskland sier pågripelsen er et resultat av én måned lang etterforskning. Omtrent 250 politifolk var involvert i aksjonen fredag morgen, hvor politiet stormet minst elleve bygninger, melder NTB.

NRK oppdaterer saken fortløpende...

Tyske spesialstyrker under antiterroraksjon i Berlin

Tyske spesialstyrker vokter inngangen til en leilighet under antiterroraksjon i Berlin.

Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt