Hopp til innhold

To ødelagte kameraer ved Epsteins fengselscelle

To overvåkingskameraer som var rettet mot cellen der den amerikanske finansmannen ble funnet død, er sendt til FBI for undersøkelser.

Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein døde 10. august. FBI undersøker to ødelagte overvåkingskameraer nær cellen hans.

Foto: AP

Kameraene var rettet mot blant annet Epsteins celle, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Epstein ble funnet død 10. august. En politikilde opplyser at kameraene er sendt til et av FBIs hovedkontorer for kriminaletterforskning.

Verken USAs justisdepartement, FBI eller USAs føderale fengselsbyrå, som alle etterforsker dødsfallet, ønsker å kommentere saken.

66-åringen satt varetektsfengslet og var anklaget for menneskehandel og seksuelle overgrep mot unge jenter gjennom en årrekke. Den yngste av dem var 14 år gammel.

Milliardæren og forretningsmannen ble funnet død i et høysikkerhetsfengsel i New York.

 Jennifer Araoz

Jennifer Araoz har anklaget Epstein for å ha voldtatt henne da hun var 14 år gammel i 2002. Hun er en av 16 kvinner som denne uka snakket om overgrepene de skal være utsatt for.

Foto: Spencer Platt / AFP

Advokater tviler på selvmord

Den føderale fengselsetaten sa raskt at han så ut til å ha tatt sitt eget liv, og fikk medhold av rettsmedisineren i New York.

Reuters skriver at advokatene Rein Weingarten og Martin Weinberg var i kontakt med domstolen på Manhattan på tirsdag denne uka, der de uttrykte tvil om konklusjonen om at deres klient skal ha tatt livet sitt, skriver NTB.

Etter dødsfallet 10. august har det versert en rekke konspirasjonsteorier rundt milliardærens dødsfall.

Mektige venner

Epstein hadde svært høy profil og hadde en rekke kjente og mektige personer i sin omgangskrets.

: Prince Andrew,

En av Epsteins venner var prins Andrew. Han har deltatt på flere fester hjemme hos den tidligere amerikanske finansmannen. Prins Andrew sier han ikke visste noe om overgrepssakene som Epstein var tiltalt for.

Foto: Pool New / Reuters

Både president Donald Trump, tidligere president Bill Clinton og Storbritannias prins Andrew har vært blant Epsteins kjente venner.

Prins Andrew har deltatt på flere fester hjemme hos den tidligere amerikanske finansmannen. Prinsen har sagt til britiske medier at han ikke visste noe om overgrepssakene som Epstein var tiltalt for.

En av Epsteins forsvarere hevdet at Epsteins skader tyder på at han ble drept – ikke at han begikk selvmord, skriver Reuters.

Milliardærens antatte selvmord har ført til skarp kritikk av fengselet som hadde ansvaret for ham. Vokterne skulle ha sjekket alle fanger hver halve time, noe som ikke ble gjort.

Fengselsdirektøren er overført til en annen stilling, og to voktere er permittert i kjølvannet av dødsfallet.

På tirsdag var 16 kvinner i retten der de fortalte at de hadde vært utsatt for seksuelle overgrep fra Epsteins side.

Flere av kvinnene beklaget at Epsteins dødsfall har frarøvet dem muligheten til å oppnå rettferdighet gjennom rettssystemet.

Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein ble arrestert 6. juli. Utenfor rettslokalet var det demonstrasjoner de påfølgende dagene.

Foto: Stephanie Keith / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt