To nordmenn savnet etter flystyrt

To nordmenn er savnet etter at et småfly styrtet nær Daytona Beach i Florida i natt.

To nordmenn styrtet i USA

Kystvakten har funnet vrakrester fra flyet i havet, men leter fortsatt etter de savnede nordmennene.

Foto: cfnews13 / Foto

Daglig leder ved en flyskole bekrefter overfor NRK.no at to nordmenn er savnet etter en flystyrt i Florida i natt.

- Vi får opplyst at det var to nordmenn i flyet, men ikke noe om identiteten. Skolen sier de ikke har noen flere detaljer rundt ulykken, sier han.

Har ikke fått vite noe

Den daglige lederen sier at de har snakket med tillitsmannen for studentene og bedt dem holde sammen.

- Vi venter på informasjon fra skolen og myndigheter, opplyser han til NRK.no.

Mange nordmenn er elever ved flyskoler i området rundt ulykkesstedet.

NRK har vært i kontakt med flere studenter og ansatte ved den amerikanske flyskolen. De forteller at nyheten om ulykken kom som et sjokk på dem.

- Vi har ikke fått noe informasjon fra skolen ennå, men regner med at de forteller mer når det blir morgen her, sier en av studentene.

Utenriksdepartementet kan foreløpig ikke bekrefte overfor NRK at to nordmenn er involvert i flystyrten.

Leter etter de savnede

Flyet hadde to personer om bord og var på vei fra Sarasota til Daytona da det styrtet like sør for New Smyrna Beach klokka 00.30 norsk tid natt til torsdag (18.30 lokal tid). Flyet styrtet i havet, bare 150 meter fra stranden.

Flyet skal være et ettmotors Cessna småfly av typen 172 Skyhawk.

Ved tre-tiden i natt norsk tid hadde luftfartsmyndighetene ikke funnet vraket eller de savnede, opplyser Kathleen Bergen, talskvinne for Federal Aviation Agency, southern region i en ferdiginnspilt telefonmelding.

Nordmenn savnet etter flystyrt

Ett av landingshjulene som stammer fra Cesna 172-flyet.

Foto: http://www.cfnews13.com/article/news/2011/february/208779/Small-plane-crashes-off-New-Smyrna-Beach

Christopher Evenson ved den lokale kystvakta sier til NRK.no at de foreløpig har lite informasjon i saken.

- Vi leter fortsatt etter de savnede og vraket. Så langt har vi funnet noen vrakdeler, sier han til NRK.no.

Vrakrester som nakkestøtter, flyhjul og høretelefoner har skylt opp på stranden.

- Styrtet rett i havet

Vitner har fortalt til lokal media at de gjorde et forsøk på å svømme ut til området hvor flyet styrtet, men at havet var for stritt.

Vitner sier til Wesh.com at småflyet styrtet rett i havet uten å «glide», og at det sank nokså umiddelbart. Personell fra kystvakten ble sendt ut i området med gummibåt for å lete etter overlevende. I tillegg er et helikopter satt inn i søket.

Flyet skal ha begynt å brenne før det styrtet i havet.

– Plutselig kom ett-motorsflyet farende rett ned og pang, rett i havet. I løpet av tre sekunder var det kun vingen som stakk opp fra havet, forteller øyenvitnet Roger Day som var den første som ringte etter hjelp.

– En mann tok av seg skjorta og prøvde å komme seg ut til flyet, men bølgene var veldig høye i dag, forteller Day til Wesh.

Kystvakten og andre letemannskaper oppholder seg i området i natt. Letingen etter de savnede skal gjenopptas torsdag morgen klokka 0700 (13.00 norsk tid).

Artikkelen oppdateres

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt