To franske journalister kidnappet i Syria

Den franske journalisten Nicolas Henin og fotografen Pierre Torres er rapportert kidnappet i Syria. Totalt er nå fire franskmenn bortført i det borgerkrigsherjede landet.

 Pierre Torres (t.v) og Nicolas Henin er meldt savnet i Syria

De to franske journalistene Pierre Torres (t.v.) og Nicolas Henin er meldt savnet i Syria.

Foto: TORRES FAMILY/BENOIT SCHAEFFER / Afp

Det franske utenriksdepartementet sier i en uttalelse av de to ble kidnappet den 22. juni i år, men at familiene ikke ønsket at det skulle bli kjent før nå.

Henin jobbet for det franske tidsskriftet Le Point og Arte Television. Torres var i Syria for å fotografere lokalvalgene i den nordøstlige byen Raqqa da han ble bortført.

Fra før så er Didier Fracois og Edouard Elias savnet etter at de ble bortført den 6. juni.

Syria har blitt ett av de farligste stedene i verden for journalister det siste året, seneste for en måned siden ble en spansk journalist kidnappet. I tillegg har en rekke hjelpearbeidere blitt bortført i de samme områdene.

Marie Colvin

Den amerikanske journalisten Marie Colvin ble drept i Homs i februar 2012. Hun er kanskje den mest kjente journalisten som er drept i krigen i Syria.

Foto: Ivor Prickett / Ap


Totalt skal nå 18 utenlandske journalister være kidnappet i Syria og mer enn 60 syriske journalister bortført, arrestert eller savnet, ifølge Reportere uten grenser.

Minst 25 journalister, inkludert seks utenlandske, og over 70 lokale amatørjournalist er drept siden mars 2011, noe som gjør landet til verdens farligste land for journalister. Ifølge et konservativt anslag fra FN skal 36 av disse journalister være drept som et direkte resultat av deres arbeid.

SISTE NYTT

Siste nytt