Hopp til innhold

To døde og flere skadet i California-skogbrann

En eksplosiv skogbrann herjer nord i California. Situasjonen omtales som kaotisk av en talsperson for brannvesenet.

Se video fra skogbrannene i California

FLAMMER OG RØYK: Voldsomme skogbranner herjer nord i California. I byen Redding, med 92,000 innbyggere, er brannen ute av kontroll, ifølge brannvesenet.

En bulldoser-operatør omkom mens han jobbet med å fjerne vegetasjon for å stoppe brannen, melder Ap. Tre brannmenn har pådratt seg skader under slukkingsarbeidet.

Fredag kveld kom meldinger om at en brannmann har omkommet i den massive skogbrannen.

Brannen har brent flere titalls boliger i områdene Shasta, Keswick og vestsiden av Redding, en by med 92,000 innbyggere.

– Brannen raserer alt som er i dens vei. Det er en vegg av flammer, beskriver talsperson for brannvesenet, Scott McLean til Ap

Myndighetene i Redding skriver på Facebook at brannen er ute av kontroll og ber innbyggere om å evakuere hvis de ser røyk eller flammer.

– Situasjonen er kaotisk i Redding, sier McLean.

Kom uten forvarsel

Innbyggere i Redding måtte evakuere uten forvarsel idet brannen kom. Det førte til lange trafikkorker.

Mange brannmenn skiftet fokus fra flammene til å redde folk ut i live.

– Vi er virkelig i livredde-modus nå i Redding. Vi kjemper ikke mot en brann. Vi prøver å flytte folk ut av brannens retninger fordi den er dødelig og beveger seg i fart og retninger som vi ikke har sett før, sier Jonathan Cox, battaljonsjef i brannvesenet.

På sykehuset Mercy Medical Center, har fem spedbarn blitt evakuert som følge av brannen. Det opplyser Mike Mangas, talsperson for sykehuset.

TV-stasjon måtte evakuere

TV-stasjonen KRCR TV i Redding måtte evakuere torsdag kveld på grunn av brannen. Midt i sendingen måtte nyhetsankerne avbryte og fortelle seerne hva som var i ferd med å skje.

– Akkurat nå blir vi evakuert, det er derfor vi stenger nå, sa nyhetsankeren Allison Woods.

– Vi skal forlate TV-stasjonen fordi det er utrygt å være her.

Startet mandag

Brannen i Nord-California, som startet mandag, dekker et område på 115 kvadratkilometer. Natt til torsdag lokal tid, tredoblet brannen seg i størrelse.

Guvernøren i California, Jerry Brown, erklærte torsdag krisetilstand i Riverside og Shasta.

Det brenner også i et område rundet San Bernardino, sør i delstaten. En mann er arrestert mistenkt for å ha startet brannen, melder CNN.

Brann langs highway 299 i Redding

BRANN: Skogbrannen i Nord-California dekker et område på 115 kvadratkilometer.

Foto: Noah Berger / AP

SISTE NYTT

Siste nytt