To bomber på én uke i Aten

En improvisert bombe eksploderte utenfor regjeringens pressekontor i Hellas' hovedstad like etter midnatt i går kveld.

Bombe eksploderte i Athen

Folk fra politiets bombeenhet undersøker stedet der en bombe eksploderte.

Foto: Petros Giannakouris / Scanpix/AP

Ingen skal være skadd i eksplosjonen, men den har forårsaket store materielle skader, sier en politikilde til nyhetsbyrået Reuters.

– Redaksjonene i de to TV-stasjonene Alter og Antenna, og én avis fikk en anonym oppringing 15 minutter før bomben gikk av om at eksplosjon ville skje snart, sier en kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Tar på seg skylden

Eksplosjonen som blåste ut flere vinduer, er den andre i Hellas på under én uke. 10. januar eksloderte en improvisert bombe i en søppelbøtte utenfor parlamentet.

Heller ikke i denne eksplosjonen ble noen skadd, og de materielle skadene var minimale.

En gresk vestreorientert geriljagruppe har tatt på seg skylden for denne første bomben. Denne gruppen har gjennomført en serie ildspåsettelser av politikeres hjem og kontorer de siste månedene.

Venstreorienterte og anarkistiske grupper har gått til en rekke angrep på politi-, økonomi- og offentlige institusjoner siden polititet skjøt og drepte en tenåring i desember 2008, og utløste Hellas' voldsomste opprør på mange tiår.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt