NRK Meny
Normal

Tidligere flykaprer bak bombetrussel mot Norwegian-fly

Mannen som framsatte bombetrussel mot Norwegian-flyet som nødlandet i Göteborg fredag, var innblandet i en flykapring i 1993.

Bombetrussel mot Norwegianfly

Flyet nødlandet i Göteborg.

Foto: Magnus Källeström / NTB scanpix

– Dette er ikke en mann i spøke med, med tanke på hva han har vært med på tidligere, sier politiets pressetalsmann Björ Blixter til Expressen.

Ifølge svensk politi, som nå har fått identifisert mannen, var han innblandet da et russisk innenriksfly på vei til St. Petersburg ble kapret og tvunget til å lande på Arlanda flyplass utenfor Stockholm i 1993.

Mannen, som trolig er russisk statsborger, og hans familie søkte da asyl i Sverige. Han skal ha forklart at han var en muslim, gift med en kristen kvinne og at de følte seg truet i Aserbadjan. De ble utlevert til Russland, skriver Gøteborgsposten.

Ifølge avisen vil politiet ikke si noe om hva som var motivet for gårsdagens trussel.

Sa en bombe var gjemt

Norwegian-flyet på vei fra København til Oslo nødlandet på Landvetter flyplass utenfor Göteborg fredag etter at mannen opplyste at han hadde gjemt en bombe i bagasjerommet.

Flyet ble fredag kveld gjennomsøkt uten at det ble funnet noe mistenkelig.

Mannen ble pågrepet rett etter at flyet hadde nødlandet, og han har ifølge politiet fortalt hvorfor han kom med bombetrusselen.

– Det er ingenting som tyder på at det er noe som knytter ham til en organisasjon eller lignende, skriver politiet i Västra Götaland på sine nettsider.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt