Hopp til innhold

Tidenes dyreste kinesiske film trukket etter to dager

Storproduksjonen «Asura» hadde et budsjett på 900 millioner norske kroner. To dager etter premieren ble den fjernet fra kinesiske kinolerreter.

Asura filmplakat

En mann sover under filmplakaten til «Asura». Filmen ble en stor seerflopp, og produksjonsselskapet har i etterkant skyldt på falske seeranmeldelser på nett.

Foto: Greg Baker / AFP

Årsaken er svært lave kinotall i premierehelgen og en kritikkstorm blant kinesiske seere, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Filmen, som hadde premiere forrige fredag, var en del av myndighetenes initiativ for å promotere arbeid knyttet til tradisjonell kinesisk kultur.

Seerflopp

Til tross for sitt svimlende budsjett på nærmere én milliard norske kroner, genererte «Asura» bare rundt 60 millioner kroner i kinoinntekter under lanseringshelgen.

Det var så lavt at filmselskapet Alibaba Pictures på søndag besluttet å trekke den fra kinesiske kinosaler.

«Vi vil unnskylde til alle som ønsket å se den, men ikke fikk mulighet», skriver de i en melding på selskapets sosiale medier konto.

Det estimerte tapet på om lag 860 millioner kroner antas å være det femte største i verdens filmhistorie.

Director Zhang Peng and actors Wu Lei and Zhang Yishang attend a promotional event for the movie "Asura" in Shenyang

Både filmselskapet bak «Asura» og kinesiske myndigheter har brukt store summer på å promotere filmen i forkant av premieren. Bildet viser regissøren og to av skuespillerne under en promotering i Liaoning-provinsen, 2. juli.

Foto: China Stringer Network / Reuters

Slaktet av seerne

I forkant av premieren ble filmen løftet opp i skyene av kinesiske medier. Blant annet skrev China Daily at det ville bli «den mest heftige suksessfilmen i den kinesiske konkurransepregede sommersesongen».

«Asura» har tatt hele seks år å lage, mye på grunn av en massiv bruk av spesialeffekter. Filmens 114 minutter inneholder 2400 scener med spesialeffekter, som også er årsaken til de skyhøye produksjonskostnadene.

Til tross for en stjernespekket rolleliste, ble filmen rangert til 3.1 på Douban, som er Kinas mest populære side for seeranmeldelser.

Produsentene bak filmen har i etterkant kritisert billettplattformen Maoyan for å ha betalt for falske anmeldelser, med den hensikt å svekke filmens omtale.

SISTE NYTT

Siste nytt