Ti døde i togulykke i Tyskland

Minst ti mennesker omkom da to tog kolliderte i delstaten Sachsen-Anhalt øst i Tyskland lørdag kveld.

Video Togulykke i Tyskland

Så mange som 20 mennesker er i tillegg alvorlig skadd, ifølge kilder i politi og brannvesen, mens rundt 20 andre fikk lettere skader. Til sammen ble 40 mennsker fraktet til sykehus.

Sporet av

Ulykken skjedde da et passasjertog kolliderte med et godstog ved Hordorf i nærheten av byen Oschersleben. Passasjertoget sporet av og ble liggende på siden etter sammenstøtet.

Over 150 brannmenn, politifolk og redningsarbeidere var med på redningsarbeidet etter ulykken.

Passasjertoget, kjent som HarzElbeExpress (HEX), var på vei fra Magdeburg til Halberstadt. Trafikken ble stanset etter ulykken, og det ble satt inn busser for å frakte passasjerer på strekningen, opplyser en talsmann for HEX.

Ukjent årsak

Begge togene tilhørte private selskaper. Det var plass til rundt hundre personer på passasjertoget, som ifølge DPA hadde om lag 50 personer om bord da ulykken skjedde.

Årsaken til at togene kolliderte, er foreløpig ikke kjent, men det var enkeltspor på strekningen. Ifølge hjemmesidene til HEX var det planlagt vedlikehold av skinnegangen natt til søndag.

Ulykkene er en av de verste i Tyskland i senere år. I august i fjor ble 15 personer skadet fra et høyhastighetstog på vei til Paris traff en søppelbil i nærheten av Lambrecht sørvest i landet.

I 2009 omkom seks personer i en togkollisjon nær Schrozberg sørvest i landet. I 2006 mistet 25 mennesker livet da et hurtigtog kjørte inn i et inspeksjonskjøretøy i Lathen nordvest i Tyskland.

Den verste togulykken i Tyskland siden andre verdenskrig skjedde 3. juni 1988, da et InterCity Express-tog fra München til Hamburg sporet av på en bor. 101 personer mistet livet og 88 ble skadet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt