NRK Meny
Normal

Terrormistenkte arrestert i England

Britisk politi har arrestert fem personer nær kjernekraftanlegget Sellafield for mistanke om brudd på antiterrorlover.

Atomgjenvinningsanlegget Sellafield

Fem terrormistenkte er arrestert ved atomgjenvinningsanlegget Sellafield i England.

Foto: DAVID MOIR / Reuters

Arrestasjonene skjedde etter at statsminister David Cameron hadde oppfordrert britene om å være på vakt mot mulige hevnaksjoner etter drapet på Osama bin Laden i Pakistan mandag.

Mistenkelig bil

Arrestasjonene skjedde i går, etter at politiet hadde stanset en bil i nærheten av anlegget i Cumbria, nordøst i landet på grensen til Skottland.

Alle de arresterte er i 20-årene og bosatt i London, men skal alle være fra Bangladesh, og bilen deres ble stanset fordi de filmet, melder BBC .

I henhold til antiterrorlovene kan politiet holde mistenkte arrestert i 48 timer uten å stille dem for en domstol. Foreløpig tror ikke politiet at de fem har noen forbindelse til hendelsene i Pakistan i går.

Fjernsynskanalen Sky News skriver på sine nettsider at mennenes mistenkelige oppførsel fikk politiet til å stanse bilen deres.

- Ikke snarlig terrorangrep

En medarbeider i Sky News skal ha fått opplysninger om at politiet ikke har funnet bevis for at et mulig terrorangrep var under veis, men at stedet de var i nærheten av og tidspunktet, bare timer etter drapet på Osama bin Laden, gir grunn til bekymring.

Antiterrorberedskapen i Storbritannia er på topp etter drapet på Osama bin Laden.

Atomanlegget i Sellafield er Europas største, og det meste av Storbritannias uran er lagret her. Anlegget demonterer gamle kjernefysiske reaktorer, og gjenvinner brukt kjernefysisk brensel.

Faren for radioaktiv lekkasje fra Sellafield til havet har vært stridsspørsmål mellom britiske og blant andre norske politikere i mange år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt