Tegnet gigantisk juletre over Tyskland

Et passasjerfly tegnet onsdag ettermiddag et juletre på himmelen over Tyskland. Kursen den fulgte viste seg som en strektegning for folk som bruker internett til å følge med på flytrafikk.

AIB232E Airbus juletre

Du må skrive inn kallesignalet AIB232E for å finne flyet og tegne flyturen i flightradar24.com

Foto: Flightradar24

Flyet, med kallesignal AIB232E skal leveres til selskapet Emirates. Selskapet som har bygd det, Airbus, må teste ut flyet før kunden får det levert.

Det betyr blant annet at flyet må gjennomføre minst en langdistanseflyging.

Ingeniørene og pilotene bak oppdraget tenkte sannsynligivis at dette var en god anledning til å gi en julehilsen til alle som følger flytrafikken på nettet.

Flyet etterlot altså ikke noen stripe på himmelen i den ekte verden, det er bare på skjermer det er mulig å se juletreet.

Flyet landet i Hamburg etter en tur som varte i over fem timer.

Laster Twitter-innhold

Gjort før

Å bruke testurer til å tegne bilder, er ikke noe nytt. Kanskje det mest imponerende eksemplet er noe utviklingsdivisjonen i Boeing gjennomførte.

De skulle teste ut nye Trent 1000 motorer fra Rolls Royce med en 787 Dreamliner. Turen var en ekstrem langdistansetest. Den skulle vare i 17 timer og 46 minutter.

Da hadde de mulighet til å tegne noe slikt over USA.

Boeing 787 test flight

Det tok over 17 timer å gjennomføre denne turen, men det ble også god reklame for flyfabrikken.

Foto: Boeing

Teknikken har selvfølgelig også blitt misbrukt.

Flytegning

Denne turen ble gjennomført av en pilot i Florida.

Foto: Flightradar24

Oppfinnsomme mennesker har også funnet ut at dette er noe alle på bakken kan gjøre, men de får ikke kunstverkene sine spredd til publikum gjennom en av de populære tjenestene som følger flytrafikk.

Spor etter sykkeltur registrert med GPS Darth Vader Star Wars

Dette er selvfølgelig også noe som kan gjøres på bakken. Her har en syklist brukt GPS og et sporingsprogram for å tegne Darth Vader fra Star Wars

Foto: Pintrest

SISTE NYTT

Siste nytt